Update: Inventarisatie in Dendermondse straten door Fiberklaar

Fiberklaar meldt ons dat werknemers op pad gaan vanaf 8 november. Vanaf maandag 29 november zullen ook drones ingezet worden om dit onderzoek te doen.

Fiberklaar wil het nieuwste fibernetwerk naar zoveel mogelijk steden brengen. Ze leggen samen met Solutions30 het fysieke glasvezelnetwerk aan. Dendermonde zit in de beginfase van het project waarbij er een inventarisatie zal plaatsvinden. 

Hiervoor zullen werknemers van STSS in de straten informatie noteren zoals gegevens rond de constructie van de woningen en ze nemen indien nodig foto’s. Dit om meer details te hebben over hoe ze het toekomstige netwerk kunnen aanleggen. Zij gaan op maandag 8 november van start in het centrum van Dendermonde en zullen in het straatbeeld aanwezig zijn van 7 tot 18 u. Je kan de medewerkers herkennen aan hun gele fluovest met opdruk STSS en zij kunnen zich identificeren met een badge.  

Update: Vanaf maandag 29 november voeren zij dit onderzoek ook met drones uit. Uiteraard worden de privacywet en de camerawet volledig nageleefd. aij hebben hiervoor ook de nodige vergunningen verkregen. Vluchten worden op een veilige manier en volgens strikte procedures uitgevoerd door gediplomeerde piloten. Medewerkers (piloten) zijn herkenbaar aan een fluo hesje met opschrift Fiberklaar en beschikken over een geldige legitimatiepas met foto. 

Solutions30 verzamelt data die niet persoonsgebonden zijn en ook enkel gebruikt worden voor de voorbereiding van de aanleg van ‘nutsleidingen’. Het kan zijn dat er boven een privéterrein gevlogen wordt om de vluchten op een veilige manier te kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld tijdens het landen.

Vragen over de medewerkers die inventariseren: 0472-84 07 30. Hier vind je meer info over dit project.

Dit artikel werd gepubliceerd op 5 november 2021.