Betaal minder voor groene stroom

Wil jij besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de elfde groepsaankoop voor groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Schrijf je vóór 1 februari 2022 in via www.oost-vlaanderen.be/groenestroom. Inschrijven kan vanaf 22 november 2021 en is gratis en volledig vrijblijvend. Je krijgt een persoonlijk aanbod met een prijs, berekend op jouw opgegeven verbruik. Vind je het voorstel interessant, dan accepteer je het aanbod tot en met 30 april 2022. De Provincie regelt de overstap naar je nieuwe leverancier.

Goedkopere energie via groepsaankoop

Met deze groepsaankoop ondersteunt de Provincie Oost-Vlaanderen haar inwoners bij de overstap naar Belgisch groene en scherp geprijsde energie. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie een lage vaste prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas. De leverancier die tijdens de energieveiling op 1 februari de beste prijs kan bieden, is de winnaar. Hoe meer deelnemers, hoe groter de korting. Bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen ook deelnemen.

Dankzij de vorige groepsaankoop konden meer dan 34.000 Vlaamse gezinnen en meer dan 1.000 bedrijven respectievelijk gemiddeld 350 en 450 euro besparen op hun energiefactuur. Ook dit jaar is het doel weer zoveel mogelijk Oost-Vlamingen groene, goedkope energie aan te bieden.

Jouw gemeente werkt mee

Ook het lokaal bestuur Dendermonde ondersteunt dit initiatief. Wie hulp wil bij zijn inschrijving, kan terecht bij het gemeenteloket. Neem zeker je laatste jaarafrekening mee! Daarin staan immers alle gegevens die we nodig hebben om jouw inschrijving in orde te brengen.

Meer info

Gratis infolijn: 0800 60 601 (werkdagen van 9 tot 20 uur)

groenestroom@oost-vlaanderen.be 

 

Gemeenteloket:

Dienst milieu en platteland

Franz Courtensstraat 11

9200 Dendermonde

Enkel op afspraak, tel.: 052 52 92 00

groepsaankoop@dendermonde.be

Dit artikel werd gepubliceerd op 22 november 2021.