Haal jouw gratis zak strooizout af!

Tot en met woensdag 29 december kan je je gratis zak strooizout ophalen.

Na afgifte van de originele, ingevulde bon kon je op zaterdag 20 november je zak strooizout afhalen aan het Technisch Centrum en de Gemeentelijke basisschool De Klinker. Door de tijdelijke verhuis van de brandweerkazerne kon dit niet aan de Kazerne op de Noordlaan. Er werden al 3.640 zakjes zout verdeeld op 20 november: 2.640 in het Technisch Centrum en 1.000 in Schoonaarde. Dat is 5 % meer dan twee jaar geleden. 

Kon je niet komen tijdens de afhaalzaterdag? Van maandag 22 november tot en met woensdag 29 december kan je je zak nog afhalen in het Technisch Centrum, Hoogveld 28 op werkdagen van 8.30-12 u. en op woensdag ook van 14-19 u.

Opgelet!

  • Enkel originele bonnen worden aanvaard. Je vindt deze bon in het Stadsmagazine van november. 
  • Vul de bon vooraf in.
  • De bon is enkel geldig voor particulieren met hoofdverblijfplaats in Dendermonde en er mag slechts één bon per gezin gebruikt worden. 
  • Je kan jouw mindermobiele buren of familie helpen door een zak strooizout voor hen op te halen (mits afgifte van hun originele bon).
  • Draag een mondmasker.

Zoutbon niet ontvangen?

Dan kan je in het Technisch Centrum een officieel duplicaat van de bon bekomen, ter plaatse invullen en het zout meenemen. Dat kan vanaf maandag 22 november tot en met 29 december. Slechts één bon per gezin.

Bereid je voor op de winter

Als inwoner ben je wettelijk verplicht om zelf het voetpad langsheen jouw woning, appartement, handelspand … sneeuw- en ijsvrij te houden. De stad ondersteunt daarbij door tweejaarlijks een zak strooizout van 10 kg uit te delen aan gezinnen.

Het lokaal bestuur staat in voor het sneeuw- en ijsvrij houden van de gemeentelijke wegen en fietspaden. Je vindt het winterplan terug via www.dendermonde.be/winterdienst. Suggesties en meldingen kan je doorgeven via winter@dendermonde.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 18 november 2021.