Voorleesweek: de bib zoekt enthousiaste voorleesvrijwilligers

De Voorleesweek, een jaarlijks terugkerende campagne van Iedereen Leest, vindt plaats van 20 tot 28 november onder het motto ‘Eén kwartier, elk kind, elke dag’. Bibliotheek Dendermonde zet dit jaar in op vorming en het aantrekken van nieuwe vrijwilligers die het voorleesteam willen versterken.

Voorleesvibes

Vanuit de doelgroepenwerking van de bib werd onder de noemer ‘Voorleesvibes’ een gevarieerd vormingsprogramma uitgewerkt:

  • 23/11 om 20 u. – Voorlezen voor kleuters

Doel is het voorlezen en de aanwezigheid van boeken in gezinnen zo breed mogelijk te verspreiden. Aansluitend op het campagnemotto roepen we op om elke dag minstens een kwartier voor te lezen.

  • 24/11 om 20 u. – Voorlezen voor anderstaligen

Deze workshop is gericht op alle partners die werken rond integratie, volwassenenonderwijs en initiatieven zoals Babbelonië.

  • 25/11 om 20 u. – Voorlezen voor baby’s en peuters

Menig onderzoek toont aan dat vroege geletterdheid een grote impact heeft op ontwikkelkansen van kinderen. Deze workshop kadert in de Boekstartwerking van de bib, in samenwerking met De Kroon en Kind & Gezin.

  • 26/11 om 20 u. – Voorlezen voor ouderen en mensen met dementie­

De organisatie van deze workshop loopt in nauwe samenwerking met de werkgroep dementievriendelijke stad, waartoe woonzorgcentra, ldc’s en Meander behoren.

Inschrijven is gratis en doe je via dendermonde.bibliotheek.be/voorleesweek.

Wij vragen om altijd een mondmasker te dragen (ook als je zit), je handen regelmatig te ontsmetten en voldoende afstand te houden.

Voorleesvrijwilligers gezocht

De bibliotheek maakt ook van de gelegenheid gebruik om een oproep te lanceren. Wil je meewerken aan onze voorleesprojecten, zowel in de bib als op locatie? Gebeten door boeken, verhalen en lezen en vol goesting om dat door te geven aan jong en oud? De bib zoekt enthousiaste vrijwilligers om het voorleesteam te versterken. Interesse? Meld je dan zeker aan via bibliotheek@dendermonde.be.Dit artikel werd gepubliceerd op 19 november 2021.