‘Loopbaan’ Kalendijkgebied geopend

Tussen Zwembad Olympos en az Sint-Blasius bevindt zich het ‘Kalendijkgebied’. Voor sommigen een onbekend stukje bos, maar het gebied leent zich perfect om te sporten. Daarom sloegen de stad Dendermonde, het az Sint-Blasius en Sport Vlaanderen de handen in elkaar om er een 'loopbaan' te lanceren.

Sport Vlaanderen zet naast vele andere sportieve projecten in op het stimuleren van werknemers om meer te bewegen tijdens en/of na de werkuren. Onder het motto: ‘Fitte werknemers zijn betere werknemers’ werden daarom eerder dit jaar de bewegwijzerde ‘loopbanen’ gelanceerd. Met dat nieuwe concept krijgen werknemers de kans om tijdens de middagpauze of na het werk te wandelen, joggen of lopen zodat ze aan voldoende beweging komen.

Ook az Sint-Blasius zet sterk in op initiatieven voor het bevorderen en onderhouden van het fysieke en mentale welzijn van haar medewerkers. Een loopbaan in het Kalendijkgebied in de achtertuin van het ziekenhuis past wat dat betreft helemaal binnen deze doelstelling.

De loopbanen vertrekken altijd aan een bedrijf of op een bedrijventerrein en bestaan uit één of meerdere lussen. Een startbord geeft aan hoe de route eruitziet en hoe lang ze is. Alle routes en lussen zijn aangegeven met een aparte kleur.

Dendermonde opent nu ook een loopbaan in het Kalendijkgebied. Daarbij zijn twee vertrekpunten: aan Zwembad Olympos en aan het az Sint-Blasius. De blauwe route is 2 km en de oranje 4,4 km lang. De loopbaan in het Kalendijkgebied staat vanaf nu voor iedereen ter beschikking.

Extra oefeningen via QR-code

Verspreid over het volledige traject zijn er verschillende borden met QR-codes toegevoegd. Je vindt een overzicht bij beide startborden. Scan de code, kies je moeilijkheidsgraad, bekijk het filmpje met de oefening en voer ze uit.

Meer info

Dit artikel werd gepubliceerd op 22 april 2022.