Vacature: ergotherapeut

Ben je creatief en wil je het beste uit onze bewoners halen? Wij zoeken voor onze woonzorgcentra vier deeltijdse, enthousiaste ergotherapeuten.

Rol in de organisatie

Als ergotherapeut ga je net dat stapje verder om voor onze bewoners een volwaardig thuismilieu te creëren. Met de juiste therapie, hulpmiddelen en animatie zorg je ervoor dat de motorische, psychische, zintuiglijke en mentale mogelijkheden van onze bewoners gestimuleerd worden.

Voor advies en begeleiding bij het uitvoeren van hun zorgtaken (ligcomfort, zitcomfort, hulpmiddelen bij eten en drinken) kunnen je collega’s bij jou terecht. Bij dagdagelijkse taken als de maaltijdbegeleiding en bij het opduiken van probleemsituaties vervul je een ondersteunende rol. Samen met het EKA-team (Ergo-Kine-Animatie) zet je je schouders onder een evenwichtig activiteitenprogramma. Je staat in voor de organisatie, begeleiding en opvolging van tal van activiteiten die de levenskwaliteit van onze bewoners bevorderen.

Je kan het budget ergotherapie waarover je beschikt nauwkeurig beheren. Voor de aankoop van therapeutisch materiaal sta je in contact met externe partners.

De ideale kandidaat

Onze ideale kandidaat is creatief, empathisch en communicatief. Je ziet zowel de obstakels als de oplossingen bij moeilijke situaties. Je bent een belangrijke schakel in de communicatie tussen het multidisciplinair team, de bewoners en hun familie. Jouw coachende aanpak zorgt ervoor dat onze bewoners gemotiveerd en begeleid worden in de richting van een betere levenskwaliteit. Kortom, ergo is helemaal jouw ding! Je blijft je verder bijscholen en professionaliseren om de beste zorg te bieden aan onze bewoners.

Plaats in de organisatie

Als ergotherapeut kom je terecht in het woonzorgcentrum Aymonshof of Hof ter Boonwijk. Samen met een multidisciplinair team werk je samen met de bewoners aan hun zelfredzaamheid. Door de bewoners te adviseren en te trainen bij hun dagelijkse activiteiten (zich wassen, aankleden, eten, toiletgebruik, dagplanning, sociale vaardigheden, stappen…) ben jij een belangrijke schakel in het verbeteren van hun levenskwaliteit.

Ons aanbod

  • Deeltijds contract (0,6 VTE in WZC Aymonshof) van minimum 6 maand, met kans op verlenging. OF
  • 2 deeltijdse vervangingscontracten (0,8 VTE in WZC Aymonshof)
  • Een aantrekkelijke verloning volgens het IFIC barema
  • Relevante werkervaring kan meegenomen worden
  • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon)
  • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald
  • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding
  • Maaltijdcheques

Voorwaarden

De diplomavoorwaarden:

  • Houder zijn van een bachelor ergotherapie of een diploma van graduaat in de ergotherapie.
  • Studenten kunnen deelnemen aan de selectieprocedure indien ze binnen de 3 maanden over het gevraagde diploma beschikken.

Interesse?

Bezorg ons je cv, motivatie, een kopie van jouw diploma en visum via vacatures@dendermonde.be en we contacteren jou zo snel mogelijk. Geef duidelijk aan voor welk woonzorgcentra je solliciteert.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kan je contact opnemen met team selectie en rekrutering via vacatures@dendermonde.be of via 052-25 10 80.

Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, kan je contact opnemen met Tanja.Everaert, Directeur WZC Aymonshof via tanja.everaert@ocmw.dendermonde.be 

Dit artikel werd gepubliceerd op 10 december 2021.