Poëzie in het vaccinatiecentrum

Mensen die hun boosterprik gaan halen kunnen voortaan genieten van enkele prachtige gedichten van leerlingen van het CVO Focus. Ze zijn te bewonderen in de wachtruimte van het vaccinatiecentrum Dender Keur.

Op zaterdag 22 januari vond normaal gezien het vuur- en lichtfestival ‘Wintering’ plaats in ’t Keur. Tijdens dat festival zouden leerlingen van het CVO Focus een poëzievoordracht geven. Net zoals de afgelopen twee jaar besliste corona daar anders over en kan ‘Wintering’ niet doorgaan. Gelukkig lieten de leerlingen van het CVO Focus zich daar niet door tegenhouden en gingen ze door met het schrijven van poëzie. Hun gedichten worden nu in de vorm van vloerstickers aangebracht in het vaccinatiecentrum.  

Negen vrouwelijke cursisten ‘Nederlands als tweede taal’, uit onder andere Tsjetsjenië, Japan, Oekraïne, Bulgarije, Polen en Kosovo, schreven pakkende gedichten in het Nederlands. Onder impuls van hun leraren Peter Notte en Vera Steenput kan je hun gedichten nu bewonderen in het vaccinatiecentrum. Zo kan je in de wachtruimte voortaan genieten van een zalvend, hoopgevend of mystiek gedicht.

De dames zullen hun gedicht ook presenteren in een filmpje. Dat filmpje lanceren we tijdens de Poëzieweek, van donderdag 27 januari tot en met woensdag 2 februari, via de website van het lokaal bestuur.

Hieronder vind je een overzicht van de gedichten en hun auteurs:

  1. ‘Zacht licht’ door Monika Bartkowicz
  2. ‘Licht’ door Mariola Tyczkowska
  3. ‘Vulkaan’ door Nataliia Chupryna
  4. ‘Droom’ door Dilyana Tsoneva
  5. ‘Alles gaat voorbij’ door Milana Aurbieva
  6. ‘Vermogen van’ door Ruba Gorgs
  7. ‘Een grotere macht’ door Elbethel Mengistu
  8. ‘Niet misschien maar altijd’ door Aferdita Haradini
  9. ‘Klaar voor vertrek’ door Yukiko Omura
  10. ‘Begin’ door Vera Steenput

Het project is een samenwerking tussen CVO Focus, Vera Steenput, het cultuurloket van het lokaal bestuur Dendermonde en het vaccinatiecentrum Dender Keur. 

Dit artikel werd gepubliceerd op 13 januari 2022.