Openingsevent Kaleidoscope

TOERIST IN EIGEN STAD: street art en land art

Kaleidoscope is een street-artparcours met 25 ingrepen in de stad, dat wordt ingewandeld en gefietst op zondag 3 juni. Wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars maken gigantische muurschilderingen en fantastische kunstinstallaties die samen een kleurrijk parcours vormen doorheen de stad. 

Curator Bjorn Van Poucke (o.a. gekend van The Crystal Ship Oostende) maakt met dit project op maat van Dendermonde, de stad een eerste keer warm voor een eigenzinnige keuze van ingrepen op gevels in de openbare ruimte. Een aantal gevels werden gezocht via oproep, een aantal gevels werden zelf geselecteerd. 

Tijdens het openingsevent kunt u er terecht voor allerlei live acts, dj's, een workshop sjabloneren (Jeroen Buytaert), een dansdemo van Dansateljee, een performance Face Behind the Colors (Bram Buytaert maakt ter plaatse een 3D-portret van Franz Courtens) en bar. 

Kom vanaf de middag (12 u.) en pik de openingstoespraak mee. Breng uw boterhammen mee voor een picknick. Aansluitend kunt u kiezen voor de gegidste wandelingen of fietstochten (telkens om 13 u. en om 15 u.) of opteren voor een vrij bezoek met gratis stadsplan. 

De fietstocht leidt u op zijn beurt langsheen het land-artproject Dolers. 

WAAR? 
Start- en eindpunt in Wastijnepark, Serbosstraat in Sint-Gillis.
Parcours door het centrum van Dendermonde.

WANNEER?
zondag 3 juni, van 12-18 u. 

PRIJS? 
gratis 

INFO? 
052-20 26 40
viewmasters@dendermonde.be

  • foto
  • foto
  • foto