naar top
Gemeente Dendermonde

Opvoedingspunt OpvoedenSamen

Ben je bezig met de opvoeding van kinderen?
Stel je je vragen bij het gedrag van jouw kind?
Weet je het even niet meer zo goed?
Kan je een klankbord gebruiken en een luisterend oor?
Dan kan je terecht bij het opvoedingspunt! 

Opvoedingspunt OpvoedenSamen is een laagdrempelig informatiepunt voor  ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken (grootouders, begeleiders, pleegouder, leerkracht …) die vragen hebben over de opvoeding van kinderen tussen 0 en 18 jaar.

Het opvoedingspunt biedt:

 • Concrete informatie over specifieke vragen of problemen?
  Is een folder niet voldoende, of heb je andere informatie nodig? Dat kan telefonisch of via mail. Liever een gesprek? Geen probleem!  
 • Algemene informatie rond opvoeding, ontwikkeling van kinderen in verschillende leeftijdsfases, specifieke thema’s … 
  Op verschillende plaatsen in de stad kan je folders, brochures en informatie vinden. O.a. de opvoedhoek in de bib, aan het loket van het Sociaal Huis, in het administratief centrum ...

 • Individuele pedagogische adviesgesprekken
  Heb je nood aan een neutrale gesprekspartner? Iemand die samen met je nadenkt over de opvoeding van jouw kind(eren)? We luisteren naar je, jouw vraag staat centraal. Samen gaan we op zoek naar een passende oplossing, waar je je goed bij voelt. Dit kan in één of meerdere gesprekken, afhankelijk van jouw vraag. 

 • Activiteiten rond opvoeding
  Een vorming of lezing, een activiteit met de kinderen, een reeks ouderbijeenkomsten of een cursus? Vind ze via de UiT-kalender, het Stadsmagazine, de infozuilen ..

 • Doorverwijzing naar andere diensten, activiteiten, organisaties
  Je bent op zoek naar ondersteuning, maar ziet door het bos de bomen niet meer? Het opvoedingspunt maakt je wegwijs. Indien nodig, zetten we samen de eerste stap.

Handig om weten

 • Een gesprek en/of informatie bij het opvoedingspunt is gratis.
 • In een pedagogisch adviesgesprek nemen we de tijd om jouw verhaal te beluisteren. Je rekent best één à anderhalf uur. Je maakt dus best op voorhand een afspraak.
 • We gaan in gesprek met jou, als ouder, en niet met (uw) kind(eren).
 • Ben je op zoek naar ondersteuning via e-mail of telefoon? Dan kan je contact opnemen met de Vlaamse Opvoedingslijn, 078 15 00 10. Ook op www.groeimee.be kan je een schat aan informatie vinden.

Contact en openingsuren

Opvoedingspunt OpvoedenSamen

Gebouw
Huis van het Kind De Kroon
Adres
Kroonveldlaan 40 c9200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 27 27 93
E-mail

Enkel na telefonische afspraak.