Schoolroutekaart

De schoolroutekaart is een kaart die de veiligste routes aanduidt om met de fiets naar school, de sportclub of de jeugdbeweging te rijden. Daarnaast geeft de kaart ook een woordje uitleg over het verkeersreglement.

De Provincie Oost-Vlaanderen, de stad Dendermonde, alle Dendermondse basis- en secundaire scholen, de lokale politie en de Fietsersbond werkten deze schoolroutekaart samen uit.

De kaart vermeldt aandachtspunten onderweg en wordt door de stad gebruikt om knelpunten op de routes in de toekomst zoveel mogelijk weg te werken.

De schoolroutekaarten worden verdeeld onder de scholen, om te gebruiken in de les. Er zullen een beperkt aantal papieren kaarten verdeeld worden via het SAMWD, het KASK en de  sportdienst.

Wie de kaart graag zelf bestudeert, kan deze onderaan deze pagina downloaden.

Naast de papieren schoolroutekaart is er ook een digitale schoolroutekaart ter beschikking. Dat is de kaart die gebruikt werd door ouders en kinderen om routes en knelpunten op hun routes in kaart te brengen. 

Uitleg bij dit onderwerp?

Wenst u informatie over dit onderwerp, dan kunt u terecht bij de dienst mobiliteit na afspraak. U kunt een afspraak maximaal 30 dagen op voorhand vastleggen.

Maak een afspraak

Contact

Dienst mobiliteit en verkeer

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-25 11 42
Fax
052-25 11 24
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak: maak een afspraak.