Park 92 in Grembergen

Park 92 is het skatepark achter het gemeentehuis in Grembergen.

Op 30 juli 2018 werd de bouw van een skatepark in Grembergen door het schepencollege goedgekeurd. In november kon de bouw ervan beginnen. Het winterweer was vrij gunstig en de werken verliepen vlot. Zo kon op 1 maart 2019 het park opengaan en kunnen skaters en bmx’ers zich volledig uitleven in het skatepark. Zowel jonge kinderen als ervaren skaters en bmx’ers zijn dagelijks actief in het park.

Het skatepark werd omgedoopt tot Park 92 en kreeg op 7 april 2019 een grootse opening met een skate-en bmx-wedstrijd. De taluds (schuine afwerkingen) zijn ingezaaid zodat het park omringd is door gras.

Het park kwam er op vraag van de jongeren en ze kregen voor dit project heel wat inspraak. Zowel via het online inspraakplatform, als persoonlijk via gespreksmomenten met verschillende skaters. In het voorjaar van 2018 nodigde de jeugddienst hen uit om samen rond de tafel te zitten en de bouwplannen te bekijken. De enthousiaste skaters gaven heel wat input over hoe hun ideale skatepark er zou kunnen uitzien. Bij de uitwerking werd hiermee dan ook rekening gehouden.

Contact

Jeugddienst

Adres
Sas 349200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-21 20 93
E-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten