Mobiele sociale kruidenier Slaatje Praatje

De sociale kruidenier komt naar u toe in Schoonaarde en Baasrode met Slaatje Praatje!
Op 7 oktober 2017 opende het OCMW Dendermonde haar sociale kruidenier ‘TWIJkruid op de site van de Vijfde Januaristraat. De sociale kruidenier is een winkel die een kwaliteitsvol alternatief biedt voor noodhulp. Personen uit kwetsbare gezinnen kunnen in ‘TWIJkruid terecht voor de aankoop van voedings-, verzorgings- en huishoudproducten en dit tegen een lage prijs.

Aangezien iedereen kwaliteit en keuzevrijheid verdient, kan de klant zelf een keuze maken uit het aanbod van kwalitatieve basisproducten. Bovendien is er ruimte voor ontmoeting en een kop koffie.

Slaatje Praatje, een uniek samenwerkingsverband, is de mobiele sociale kruidenier van de OCMW’s Dendermonde, Laarne, Wichelen, Berlare, Buggenhout en Waasmunster. Elke 2 weken doet een marktwagen deze gemeenten aan.

Concreet betekent dit dat een mobiel marktje met kwaliteitsvolle voeding en verzorgingsproducten maandelijks éénmaal zal neerstrijken in Schoonaarde en éénmaal in Baasrode en dit telkens op vrijdagnamiddag van 14-15.30 u.

Locaties en data

  • Schoonaarde: Kantine voetbalclub Juventus Schoonaarde – Moleneinde 50
    • 27 september, 25 oktober, 22 november en 20 december 2019
  • Baasrode: Buurthuis Jan en Alleman – Theodoor Vermylenstraat 113
    • 13 september, 11 oktober, 8 november en 6 december 2019

Doorverwijzing

Enkel na verwijzing door OCMW Dendermonde kan men terecht bij Slaatje Praatje en de sociale kruidenier. Na een eerste kennismaking zal er steeds een sociaal en financieel onderzoek uitgevoerd worden. Wie in aanmerking komt, zal een doorverwijsfiche ontvangen. Met deze verwijsbrief kan men terecht in de (mobiele) winkel. Daar ontvangt de klant zijn/haar persoonlijke klantenkaart voor 1 jaar.

Met deze klantenkaart komt men in aanmerking voor gratis en voor te betalen producten. Elke klant zal afhankelijk van zijn of haar gezinssamenstelling een maximum te besteden maandbedrag krijgen.

Contact

- Cliënten van het OCMW Dendermonde kunnen terecht bij hun maatschappelijk werker.
- Nieuwe cliënten kunnen terecht in het Sociaal Huis, spreekuur elke maandagvoormiddag van 9-11.30 u. Of in het sociaal restaurant TVORK, spreekuur elke donderdagvoormiddag van 9-11 u.

Contact

Sociale kruidenier

Adres
Vijfde Januaristraat 19 b9200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-22 34 41
E-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten