naar top
Gemeente Dendermonde

Sporten in coronatijden

Deze pagina is nog niet aangepast aan de actuele maatregelen.

Sport tot en met 12 jaar

Sportclubs, cultuur- en jeugdverenigingen mogen activiteiten organiseren voor leden tot en met 12 jaar, zowel binnen als buiten, met respect voor onderstaande maatregelen:

  • Enkel sporters in georganiseerd verband (club, school - lessen lichamelijke opvoeding, vereniging …) zijn toegelaten in de sporthallen, gemeentescholen, stadslokalen en buitensportinfrastructuur. Individuele sporters zijn niet toegelaten.
  • Alle sporten kunnen in principe opnieuw doorgaan. Zowel trainingen als wedstrijden zijn toegelaten (voor zover de sportfederatie de competitie toelaat en organiseert).
  • Ook lessen lichamelijke opvoeding van de lagere scholen kunnen opnieuw doorgaan in onze sportinfrastructuur.
  • De capaciteit van de sporthallen blijft beperkt, ook voor de jeugd. In sporthal Sint-Gillis zijn max. 60 sporters toegelaten. Voor de sporthallen in Oudegem, Appels en Grembergen zijn dat er max. 50.
  • Respecteer de looprichting.
  • Trainers dragen altijd een mondmasker.

Publiek en ouders

  • Bij trainingen: Blijf niet rondhangen rond de sporthal of sportsite. Beperk je bezoek tot het brengen of afhalen van je kind en draag een mondmasker.
  • Bij wedstrijden voor deelnemers tot en met 12 jaar: deze wedstrijden mogen enkel worden bijgewoond door één lid van het huishouden van de deelnemers.

Kleedkamers en douches

  • Kleedkamers en douches zijn niet toegankelijk.
  • Er zal voor de buitensporters 1 toilet open zijn (Sint-Gillis).

Registratieplicht
Er geldt een registratieplicht voor deelnemers aan sportlessen/-trainingen en -wedstrijden.

Sport vanaf 13 jaar

Het is toegelaten dat sportclubs outdoor trainingen organiseren voor +12-jarigen, op voorwaarde dat het samenscholingsverbod wordt gerespecteerd.

Concreet betekent dit dat sportclubs mogen trainen met maximum 4 personen per sportterrein, inclusief de trainer. Deze personen moeten op elk moment afstand houden, waardoor sporten met fysiek contact niet kunnen. Als deze afstand niet kan gegarandeerd worden, moet de trainer een mondmasker dragen. Een sportterrein is een voetbalterrein, een rugbyterrein, een atletiekterrein, een terrein voor hondentrainingen, een kunstgrasveld … Het is niet toegelaten het sportterrein in verschillende delen op te splitsen en in verschillende groepjes van 4 tegelijkertijd te trainen.

We beseffen dat dit slechts een beperkte versoepeling is, en zijn er ons ook van bewust dat dit niet voor alle sportclubs of ploegen haalbaar is. Toch willen we de mogelijkheid bieden. Sportclubs die hierop willen inspelen, nemen best contact op met de sportdienst via sportdienst@dendermonde.be of 052-21 06 12.

We verwachten van de sportclubs dat ze zich organiseren in tijdssloten en dat tussen elk slot 10 minuten tijd is om zorgvuldig te kunnen wisselen. Ook is het niet toegestaan te blijven rondhangen aan de sportterreinen, omdat er nog altijd geen publiek is toegelaten.

Contact

Algemene vragen over vaccinatie?

Vragen over de maatregelen in Dendermonde