Herinrichting stationsomgeving Schoonaarde

Het stadsbestuur Dendermonde en de NMBS werken al een hele tijd aan het ontwerp voor de herinrichting van de stationsomgeving van Schoonaarde. De stationsomgeving van Schoonaarde krijgt een nieuwe parking voor 78 auto’s en 6 plaatsen voor reizigers met een beperkte mobiliteit. Het stationsplein, de toegangsweg en de parking krijgen een nieuwe riolering en openbare verlichting. Naast de parking wordt een groenzone aangelegd. Op het stationsplein staan banners met een toekomstbeeld erop, zodat voorbijgangers zich een beeld kunnen vormen van hoe de stationsomgeving er zal uitzien na de herinrichting. 

De nutsmaatschappijen deden reeds hun voorbereidende werken nl. verleggen of vernieuwen van kabels. Ze startten op 16 september 2019; deze werken zijn beëindigd. 

Aannemer Wegrio uit Hamme zal de wegen- en rioleringswerken op de parking, toegangsweg en het stationsplein uitvoeren.

De aannemer voert de werken uit in twee fasen:

  • Fase 1 - parking: start op maandag 4 november 2019
  • Fase 2 - toegangsweg en stationsplein: start op maandag 16 december.
    De werken duren vermoedelijk tot eind februari 2020.
    Deze data kunnen wijzigen door weersomstandigheden, onvoorziene omstandigheden of vervroegd einde.

De bestaande parking aan het station zal tijdens de werken onbruikbaar zijn. Een tijdelijke parking is ter beschikking achteraan de Oude Brugstraat, naast de Schelde.
Voor de fietsers en de voetgangers is er altijd een veilige doorgang naar de perrons en een fietsenstalling voorzien. 

De werken worden geraamd op circa 525.000 EUR waarin het stadsaandeel circa 150.000 EUR bedraagt. De rest is voor rekening van NMBS.

De NMBS onderzoekt tevens de mogelijkheid om een nieuwe fietsenstalling te plaatsen aan de kant van het stationsgebouw, aansluitend op de geplande werken.

Hieronder kunt u het ontwerpplan van de parking bekijken en de fasering van de werken.

Vragen?: stationschoonaarde@dendermonde.be