naar top
Gemeente Dendermonde

Herinrichting stationsomgeving Schoonaarde

Algemene informatie

De stationsomgeving van Schoonaarde krijgt een nieuwe parking voor 78 auto’s en 6 plaatsen voor reizigers met een beperkte mobiliteit. Het stationsplein, de toegangsweg en de parking krijgen een nieuwe riolering en openbare verlichting. Naast de parking wordt een groenzone aangelegd. 

De nutsmaatschappijen deden reeds hun voorbereidende werken nl. verleggen of vernieuwen van kabels. Ze startten op 16 september 2019; deze werken zijn beëindigd. 

Update 1 december 2020

De stationsomgeving is afgewerkt maar de fietsstalling van de NMBS zal pas klaar zijn in februari 2021.

Werken in fasen

De werken worden geraamd op circa 525.000 EUR waarin het stadsaandeel circa 150.000 EUR bedraagt. De rest is voor rekening van NMBS.

Aannemer Wegrio uit Hamme voert de wegen- en rioleringswerken uit op de parking, toegangsweg en het stationsplein in twee fasen:

  • Fase 1 - parking: start op maandag 4 november 2019
  • Fase 2 - toegangsweg en stationsplein.

Door problemen in de stabiliteit van de ondergrond van de parking en het niet halen van de gewenste proefresultaten heeft fase 1 een aanzienlijke vertraging opgelopen. Dit mede door het uitzoeken van oplossingen voor dit probleem en het aanpassen van uitvoeringsmethodes.

Fase 1 zit in afwerkingsfase en fase 2 is reeds opgestart. Het einde van de werken is voorzien tegen begin september 2020. Dit onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden en geen andere onvoorziene omstandigheden.

De bestaande parking aan het station zal tijdens de werken onbruikbaar zijn. Een tijdelijke parking is ter beschikking achteraan de Oude Brugstraat, naast de Schelde.
Voor de fietsers en de voetgangers is er altijd een veilige doorgang naar de perrons en een fietsenstalling voorzien. 

De NMBS onderzoekt tevens de mogelijkheid om een nieuwe fietsenstalling te plaatsen aan de kant van het stationsgebouw, aansluitend op de geplande werken.

Hieronder kan je het ontwerpplan van de parking bekijken en de fasering van de werken.

Vragen?: stationschoonaarde@dendermonde.be

  • omgeving station Schoonaarde
  • omgeving station Schoonaarde