naar top
Gemeente Dendermonde

Tegemoetkoming hulp aan bejaarden

Personen van minstens 65 jaar met een handicap en een gebrek of vermindering van de zelfredzaamheid kunnen een tegemoetkoming hulp aan bejaarden (THAB) aanvragen. Lees meer over de tegemoetkoming hulp aan bejaarden. 

Hoe aanvragen?

  • Je kan de tegemoetkoming aanvragen in het Sociaal Huis, in een antennepunt of bij jouw mutualiteit.
  • Breng je identiteitskaart mee. 

Als je niet persoonlijk kan komen, kan je aan iemand anders vragen om de aanvraag te doen. Geef je identiteitskaart en een volmacht (een geschreven bewijs waarin je toestemming geeft om de aanvraag te starten) mee. De persoon aan wie je de volmacht geeft, moet ook zijn/haar identiteitskaart meebrengen. 

Zitdag federale overheidsdienst Sociale Zekerheid

Elke tweede dinsdag van de maand van 9 tot 10 u. kunt u in het Sociaal Huis kosteloos advies vragen aan een maatschappelijk assistent van de FOD Sociale Zekerheid over sociale en fiscale voordelen/tegemoetkomingen voor personen met een handicap.

Dit kan door een afspraak te maken bij mevrouw Sandra Appelmans: Sandra.Appelmans@minsoc.fed.be, 02-528 68 42 (enkel op woensdag).

Contact

Sociaal Huis

Adres
Gentsesteenweg 19200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-37 85 00
E-mail
Vandaag gesloten
Morgen open van 9 tot 12 u.

Op afspraak in de namiddag van 13.30-16 u. en op dinsdag van 16-19 u. (niet tijdens de schoolvakanties!): enkel als je je niet kan vrijmaken tijdens de kantooruren. 

  • Geld