naar top
Gemeente Dendermonde

Boek Encounters - Jacques Sonck

UiTPAS Dender , Paspartoe Brussel , publiq vzw , UiTPAS Regio Gent , UiTPAS Oostende , UiTPAS Zuidwest , Andere Regio's , UiTPAS Kempen , UiTPAS Mechelen , UiTPAS Maasmechelen , UiTPAS Lier , UiTPAS Leuven , UiTPAS Westhoek , UiTPAS Meetjesland , UiTPAS Haspengouw

"Iedereen komt zo'n mensen tegen op straat, maar de meesten glimlachen of kijken achterom. Een fotograaf met een voorliefde voor mensen die bijzonder zijn, doet er dan iets mee," vertelde Jacques Sonck aan Radio 1.

Haal een exclusieve bundeling van het werk van Jacques Sonck in huis voor slechts 10 punten! Vraag ernaar aan de kassa van het Fort Napoleon.

Fort Napoleon Vuurtorenweg 13, 8400 Oostende

Met het openbaar vervoer:

Vanaf het NMBS-station Oostende, neemt u de kusttram richting Knokke. Uitstappen na +/- 5 minuten: halte Duin aan Zee.

Er is een gratis overzetboom beschikbaar vanop de Visserskaai ter hoogte van het Noordzeeaquarium naar het Maritiem Plein op de Oosteroever. Info over o.a. de uurregeling vind je hier

Fotograaf Jacques Sonck houdt van mensen en dan nog het meest van mensen met een bijzonder kantje. Zijn zwart-witfoto's brengen de diversiteit van de menselijke soort in beeld. Sonck bleef lang onbekend, maar vandaag behoort hij tot de belangrijkste naoorlogse fotografen.

'Mag ik een portret van u maken?' is de immer terugkerende vraag van fotograaf Jacques Sonck aan een voorbijganger die zijn aandacht trekt. Sonck selecteert zijn modellen niet naar geijkte schoonheidsidealen, mensen trekken zijn aandacht door hun houding, kleding, gelaatsuitdrukking of een lichamelijke eigenschap.  Grijze mussen en alledaagse mensen kom je niet tegen in zijn zwart-witportretten.

foto: Boek Encounters - Jacques Sonck
10 punten
Zolang de voorraad strekt
Fort Napoleon
Raadpleeg alle voordelen