naar top
Gemeente Dendermonde

Catalogus Emile Bulcke

UiTPAS Dender , Paspartoe Brussel , publiq vzw , UiTPAS Regio Gent , UiTPAS Oostende , UiTPAS Zuidwest , Andere Regio's , UiTPAS Kempen , UiTPAS Mechelen , UiTPAS Maasmechelen , UiTPAS Lier , UiTPAS Leuven , UiTPAS Westhoek , UiTPAS Meetjesland , UiTPAS Haspengouw

Voor 5 punten krijg je in het Stadsmuseum de originele catalogus uit 1989 over de kunstschilder en beeldhouwer Emile Bulcke.

Hoe omruilen? Ga met je UiTPAS langs bij de balie van het Stadsmuseum. Langestraat 69, 8400 Oostende

In het in 2012 geopende Stadsmuseum Oostende proef je de geschiedenis van de stad aan de hand van talrijke heemkundige vondsten. Deze zijn ondergebracht in verschillende ruimtes, die de belangrijkste aspecten van de stad weerspiegelen: de stadsontwikkeling, het toerisme, de visserij, haven en de scheepvaart. De documenten, affiches en objecten geven je een duidelijk beeld van zowel het harde vissersleven van vroeger als van het frivole strandplezier en toerisme uit vervlogen tijden. In het Stadsmuseum tref je ook sporen van de aanwezigheid van de koninklijke familie in de 19e eeuw. De kamer waar koningin Louise-Marie haar laatste adem uitblies, is met veel oog voor detail gereconstrueerd.

Voor meer info: www.oostende.be/stadsmuseum

foto: Catalogus Emile Bulcke
5 punten
Zolang de voorraad strekt
Koninklijke Oostendse Heem- en Geschiedkundige Kring De Plate
Raadpleeg alle voordelen