UiTPAS

Hoe werkt het?

Dendermonde werkt met de UiTPAS, een spaarkaartsysteem voor vrije tijd. Iedereen kan de UiTPAS gebruiken voor deelname aan cultuur, sport of ontspanning. Bij elke vrijetijdsactiviteit spaart u een punt.

Punten sparen, is zeer eenvoudig en doet u door uw pas tegen een UiTPAS-scannerzuil te houden of uw pasje te laten scannen aan een balie die met UiTPAS werkt. Punten sparen, kan zowel bij betalende als gratis activiteiten.

Deze punten kan u omruilen voor een gratis ticket, een fikse korting, een gadget of een andere voordeel.

Dendermonde startte met het stedelijk vrijetijdsaanbod, maar wordt binnenkort uitgebreid met het aanbod van verenigingen en commerciële aanbieders.

Je hebt als pashouder recht op de voordelen van de hele regio Dender: in Aalst, Berlare, Erpe-Mere, Haaltert, Lede, Ninove, Wetteren en Wichelen. Check alle voordelen hier of via de Facebookpagina UiTPAS Dender.

Exclusief UiTPAS-aanbod voor jongeren tussen 16 en 26 jaar

Koop nu een UiTPAS en krijg de BILL-app er gratis bij. Daarenboven maak je kans op prachtige prijzen. Van april tot juni verloten we onder de kopers van een UiTPAS (16 tot 26 jaar) leuke prijzen zoals:

  • Combiticket Flanders Open Rugby
  • Combiticket Denderpop
  • Tickets Geruis CC Belgica
  • Waardebon
  • Cinematicket

Met de BILL-app krijgen jongeren tussen 16 en 26 jaar toegang tot alle kortingen die BILL en EYCA voor jou geregeld hebben én heb je altijd een handig overzicht van het aanbod in je buurt. Dit zijn kortingen op films, theater, comedy, games, mode, boeken, reizen, expo’s in Vlaanderen, Brussel en Europa.  

Deze actie loopt van 3 april tot en met 30 juni.

Hoeveel kost een UiTPAS en wat breng ik mee?

Een UiTPAS kost 5 euro. Wie minderjarig is, betaalt slechts 2 euro. De UiTPAS blijft onbeperkt geldig. U brengt de identiteitskaart mee van de personen voor wie u een UiTPAS wenst te kopen.

Waar kan ik een UiTPAS kopen? 

U kunt een UiTPAS kopen bij Toerisme DendermondeCC Belgica, de bibliotheek, de sportdienstZwembad Olymposde lokale dienstencentra en het Sociaal Huis. Ook worden er UiTPASsen verkocht tijdens evenementen (Nieuwjaarsreceptie, maandagmarkt, Buitenspeeldag …)

UiTPAS met kansentarief?

Een belangrijk aspect van UiTPAS is dat het bij personen in armoede de financiële drempel om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten wegneemt. Personen met een beperkt inkomen hebben recht op een UiTPAS met kansentarief. De UiTPAS met kansentarief kunt u aanvragen bij de lokale dienstencentra ´t PleinZilverpandZonnebloem of bij het Sociaal Huis. Er wordt een sociaal onderzoek gevoerd om te bekijken of u recht heeft op een UiTPAS met kansentarief. 

Een vrijetijdsactiviteit kost slechts 1,50 EUR (activiteit van halve dag of minder), 3 EUR (activiteit van een dag) of 25 % van de kostprijs van een langlopende (meerdaagse) activiteit, bv. cursus. Dit kansentarief is geldig binnen de UiTPASregio Dender. Een UiTPAS met kansentarief is gratis, maar kan elk jaar worden verlengd. 

Verschillende UiTPASregio's?

Dendermonde sluit aan bij de UiTPASregio Dender. Dit is een samenwerking met nog 8 andere gemeenten: Aalst, Berlare, Erpe-Mere, Haaltert, Lede, Ninove, Wetteren en Wichelen. Uiteraard kunt u in andere UiTPASregio's punten sparen. Vergeet uw pasje niet tijdens een dagje een zee, een uitstap naar Brussel, Gent, Mechelen ... 

Contact en openingsuren

Cultuurloket

Gebouw
Bibliotheek
Adres
Kerkstraat 1119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-46 81 30
E-mail
Vandaag gesloten
Morgen open van 13 tot 19 u.

Maandag op afspraak