Vergunning evenement

Als u een activiteit of evenement met openbaar karakter organiseert, moet u dit minstens twee maanden op voorhand aanvragen. Activiteiten met openbaar karakter zijn onder meer:

  • Fuiven
  • Eetfestijnen
  • Wijkfeesten
  • Buurtfeesten
  • Sport- en spelwedstrijden
  • Stoeten en optochten
  • ...

Opgelet!
1. Voor een wielerwedstrijd moet u een apart formulier invullen.
2. Ook circusvoorstellingen vallen onder evenementen met openbaar karakter. Hiervoor moet u echter nog heel wat bijkomende info doorgeven. Klik hier voor de aanvraag van een circusvoorstelling.
3. We vragen u om een privéfeest ook te melden (zie mogelijkheden onder 'Hoe aanvragen?'). Zo weten de veiligheidsdiensten waar veel mensen samen zijn en zo weet u wat nodig is om een feest veilig en zonder overlast te organiseren. Een feest is privé wanneer enkel en alleen genodigden zijn toegelaten en als de organisator beschikt over een lijst van de personen die aanwezig zijn.

Hoe aanvragen?

1. Online
Meld u aan, vul de gegevens in en klik op 'verstuur'. Raadpleeg zeker ook de info en algemene voorwaarden (zie Downloads).
Online aanvragen

2. Via het loket (enkel op afspraak)
Maak een afspraak

Afhandeling?

Zodra de nodige positieve adviezen verkregen zijn en na goedkeuring door het college van burgemeester en schepenen, ontvangt u een officiële toelating van de dienst evenementen en inname openbaar domein. 

Contact

Dienst evenementen en inname openbaar domein

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-25 10 07 (evenementen)
Tel.
052-25 10 05 (lokalen en feestmateriaal)
Tel.
052-25 11 66 (inname openbaar domein)
E-mail
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak: maak een afspraak.