naar top
Gemeente Dendermonde

Vergunning evenement

Als je een activiteit of evenement met openbaar karakter organiseert, moet je dit minstens twee maanden op voorhand aanvragen. Wegens corona is er tijdelijk een soepelere procedure voor de goedkeuring van zomerevenementen. De evenementencel van de stad streeft ernaar om alle aanvragen op een korte termijn af te handelen. Hou rekening met een minimale doorlooptijd van 2 à 3 weken. Voor evenementen die dit najaar gepland zijn, vragen we wel om de termijn van 2 maanden te respecteren.

Activiteiten met openbaar karakter zijn onder meer:

  • Fuiven
  • Wijkfeesten
  • Buurtfeesten
  • Stoeten en optochten
  • ...

Hoe aanvragen?

  1. Surf naar www.covideventriskmodel.be en vul de COVID Event Scan in. Dit is een eenvoudige vragenlijst om je evenement te scannen op het COVID-veiligheidsrisico. Na je scan kan je het resultaat met een kleurcode (groen, geel of rood) downloaden die de veiligheidsrisico’s uitdrukt. Neem als hulpmiddel ook het Covid Event Protocol door.

  2. Vul het evenementenformulier door op onderstaande knop te klikken. Je moet het resultaat van de scan verplicht toevoegen aan de aanvraag. Raadpleeg zeker ook de info en algemene voorwaarden (zie Downloads).

Naar het evenementenformulier

Na afspraak kan je ook langskomen bij de dienst evenementen. Een afspraak kan je online maken of door te bellen naar 052-25 10 07. Breng het resultaat van je Event Scan mee.

Afhandeling?

Zodra de nodige positieve adviezen verkregen zijn en na goedkeuring door het college van burgemeester en schepenen, ontvang je een officiële toelating van de dienst evenementen en inname openbaar domein. 

Contact

Dienst evenementen en inname openbaar domein

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-25 10 07 (evenementen)
Tel.
052-25 11 66 (inname openbaar domein)
Tel.
052-25 10 05 (feestmateriaal en lokalen huren)
E-mail
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak.

Maak een afspraak.