naar top
Gemeente Dendermonde

Verkoop voor het goede doel

Als je een verkoop voor het goede doelt wilt organiseren in Dendermonde, moet je vooraf een melding sturen. Op één meldingsformulier kan je al jouw verkopen voor het goede doel, die je gedurende een jaar wilt organiseren, meedelen.

Enkele voorbeelden van een verkoop voor het goede doel zijn: de wafelverkoop van de jeugdbeweging of sportclub, de stickerverkoop van het Rode Kruis, de plantjesver­koop van Kom op tegen Kanker, carwash als steun bij rampschade ...

LET OP:
Een verkoopplaats op de wekelijkse markt of openbare weg, moet je aanvragen aan het college van burgemeester en schepenen, Franz Courtensstraat 11, 9200 Dendermonde.

Voorwaarden?

 • De verkoop is occasioneel.
 • De verkoop is niet commercieel en ten voordele van: 
  • een menslievend, sociaal, cultureel, educatief of sportief doel
  • de verdediging en promotie van de natuur, de dierenwereld, een ambacht of streekproducten
  • een humanitaire catastrofe, steun bij een ramp of steun bij belangrijke schade

Hoe aanvragen?

De verkoop vindt plaats in Dendermonde:

1. Online
Vraag online een verkoopvergunning aan

2. Via e-mail
Download het meldingsformulier en sla het op uw pc op (zie 'Downloads'). Mail het ingevulde formulier naar: economie@dendermonde.be.

3. Via post
Download het meldingsformulier (zie 'Downloads'). Vul het in en stuur het op met de post naar 'Stad Dendermonde, team economie, Franz Courtensstraat 11, 9200 Dendermonde'.

4. Via het loket
Download het meldingsformulier (zie 'Downloads'). Breng het ingevulde meldingsformulier mee. Je kunt langskomen bij team economie na afspraak. Je kunt een afspraak maximaal 30 dagen op voorhand vastleggen.

Maak een afspraak

De verkoop vindt plaats in meer dan 1 gemeente van het Vlaams Gewest:

Er zijn 2 mogelijkheden:

 • Voor de gemeente(n) waar er geen bijkomende toelating van de gemeente nodig is, moet je toestemming aanvragen bij info@vlaio.be (bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen).
 • Voor de gemeente(n) waar er wel bijkomende toelating van de gemeente nodig is (bijvoorbeeld een verkoopplaats op de wekelijkse markt of openbare weg), moet je de toestemming in de betreffende gemeente(n) aanvragen.

Prijs?

Gratis.

Afhandeling?

Bij verkoop voor een goed doel op de wekelijkse markt en/of op de openbare weg in Dendermonde brengt team economie je schriftelijk op de hoogte van de beslissing over jouw aanvraag.

Contact

Dienst economie

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 25 10 99
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak.

Maak een afspraak.

 • Verkoop goede doel