naar top
Gemeente Dendermonde

Vrijwilliger bij de Minder Mobielen Centrale

Inwoners van Dendermonde die verplaatsingsmoeilijkheden hebben en niet in staat zijn om het openbaar vervoer te gebruiken, kunnen aanspraak maken op vervoer via de Minder Mobielen Centrale. Als vrijwilliger sta je als automobilist in voor het vervoer van deze mensen.

Wij voorzien voor elke vrijwilliger een professionele begeleiding, een onkostenvergoeding per gereden kilometer en een verzekeringspakket. Het aantal kilometers wordt opgeteld vanaf het moment dat je je woning verlaat tot je terug thuis aankomt. Je bent tijdens de volledige verplaatsing van elk traject verzekerd.

Om vrijwilliger te worden bij de Minder Mobielen Centrale moet je aan drie voorwaarden voldoen:

  • Beschikken over een persoonlijke wagen
  • Enkele uren per week beschikbaar zijn
  • Bereikbaar zijn via telefoon

Als vrijwilliger-chauffeur beslis je volledig zelf over de invulling van je vrijwilligerswerk. Jij beslist steeds of je een traject wilt uitvoeren en wanneer je je beschikbaar stelt voor de Centrale. Wanneer een vastgelegde rit uiteindelijk toch onmogelijk blijkt, is er altijd de mogelijkheid om te annuleren.

Via het vrijwilligersplatform 'Give a Day' vind je makkelijk jouw ideale vrijwilligerswerk. Om het platform te bezoeken, surf je naar https://www.giveaday.be/nl-be/dendermonde. 

Meer info over de Minder Mobielen Centrale

Contact

Minder Mobielen Centrale