naar top
Gemeente Dendermonde

Wat is een fietssnelweg?

Fietssnelwegen zijn afzonderlijke doorgaans gelegen op routes waar autoverkeer maximaal geweerd wordt. Ze vormen directe verbindingen tussen steden. De fietssnelwegen zijn bedoeld voor alle fietsers, maar richten zich voornamelijk op mensen die zich van huis naar het werk of van huis naar de school verplaatsen (en terug) en waarbij ook afstanden langer dan 5 km niet geschuwd worden.

De snelwegen zijn minstens 3 meter breed, waar mogelijk of noodzakelijk worden ze zelfs op 4 meter breedte aangelegd. De provincies hebben een uniforme bewegwijzering uitgewerkt, zodat deze snelwegen herkenbaar zijn en een eigen officieel statuut krijgen.

Het lokaal bestuur van Dendermonde ondersteunt volop de aanleg van fietssnelwegen op haar grondgebied zodat er een volwaardig alternatief kan ontstaan voor het gemotoriseerd woon-werkverkeer. Dit kan de ochtend- en avondfiles doen afnemen.

Door Dendermonde lopen volgende fietssnelwegen: 

Bij de meeste is het traject nog maar deels aangelegd en befietsbaar, maar er zijn plannen voor de vervollediging ervan.

De stad zal ten volle samenwerken met de provincie om haar projecten voor fietssnelwegen op ons grondgebied te ondersteunen. De aanleg van de fietssnelwegen gebeurt maximaal in harmonie met de bestaande infrastructuur.

Contact

Dienst mobiliteit en verkeer

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-25 11 42
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak.

Maak een afspraak.

  • fietsnnelwegen