naar top
Gemeente Dendermonde

Wat is een fietssnelweg?

Fietssnelwegen zijn afzonderlijke fietsroutes, bestemd voor woon-werk- en woon-schoolverkeer op grotere afstand. De snelwegen zijn doorgaans gelegen op routes, waar autoverkeer maximaal geweerd wordt. Vaak zijn deze snelwegen gelegen naast spoorlijnen en/of rivieren. Ze vormen directe verbindingen tussen steden.

De provincies hebben een uniforme bewegwijzering uitgewerkt, zodat deze snelwegen herkenbaar zijn en een eigen officieel statuut krijgen.

De snelwegen zijn minstens 3 meter breed, waar mogelijk of noodzakelijk worden ze zelfs op 4 meter breedte aangelegd.

Een eerste deel van de fietssnelweg richting Mechelen is ondertussen gerealiseerd tussen de Fabriekstraat en het Hoogveld in Baasrode. Er wordt momenteel gewerkt aan de plannen voor een fietssnelweg richting Gent (tot in Schoonaarde) en een fietssnelweg richting Aalst.

Voor meer informatie over de fietssnelwegen en om op een kaartje te bekijken waar deze gepland zijn op het grondgebied van Dendermonde, kan je terecht op de website over de fietssnelwegen.

Voor wie?

De fietssnelwegen zijn bedoeld voor alle fietsers, maar richten zich voornamelijk op mensen die zich van huis naar het werk of van huis naar de school verplaatsen (en terug) en waarbij ook afstanden langer dan 5 km niet geschuwd worden.

Contact

Dienst mobiliteit en verkeer

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-25 11 42
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak.

Maak een afspraak.

  • fietsnnelwegen