naar top
Gemeente Dendermonde

Wateroverlast of stormschade melden

Hoe melden?

Wateroverlast en stormschade die een niet-dringende tussenkomst van de brandweer vereisen, moet je online melden via het e-loket van brandweerzone Oost. Zo geraakt de noodcentrale 112 niet overbelast. 

Naar het e-loket van brandweerzone Oost

Afhandeling?

Als je een interventie ingeeft via het e-loket, word je sneller geholpen. De interventie komt meteen in de planning terecht en ploegen worden gealarmeerd. Daarnaast geef je via het e-loket al heel wat informatie mee, waardoor het voor de brandweer eenvoudiger is de juiste materialen mee te sturen.

Nadat je het formulier hebt ingevuld, is het belangrijk om geduldig te wachten op de komst van de brandweer. Zij bekijken situatie per situatie en bepalen wie eerst moet worden geholpen. Dit betekent ook dat je in sommige gevallen wat langer zal moeten wachten. Neem dus niet opnieuw contact op om te informeren waar ze blijven. Neem enkel opnieuw contact op als de situatie intussen opgelost is en er geen brandweerploeg meer langs moet komen.

Noodnummers 100 of 112

Bij dringende hulp (gevaar voor mensenlevens of de openbare veiligheid) bel je het noodnummer 100 of 112. 

Als je geen internet hebt of als het e-loket door technische redenen niet zou werken, mag je uitzonderlijk voor brandweerhulp door storm- of waterschade toch bellen naar 112.

1722

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdens storm of wateroverlast het telefoonnummer 1722 voor niet-dringende interventies van de brandweer. De activering gebeurt op basis van een code oranje of rood van het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI).

Het nummer 1722 is enkel bereikbaar voor de inwoners van die gemeenten waarvan de brandweerzone niet over een digitaal loket voor niet-dringende brandweerinterventies beschikt. Inwoners van Dendermonde kunnen dus niet bellen naar 1722. 

Verzekering

Heb je schade opgelopen? Geef dit aan bij je verzekeringsmaatschappij. Je belt hiervoor niet naar 1722. Op de website abcverzekering vind je een checklist terug met alle stappen die je kan ondernemen bij stormschade.

Meer info?

Brandweer
  • storm