naar top
Gemeente Dendermonde

Zwerfvuilactie organiseren

Jaarlijks organiseren verschillende verenigingen, scholen en vrijwillige Zwerfvuilmeesters acties om zwerfvuil op te ruimen. Wie samen met buren, vrienden, familie, verenigingen ... een handje uit de mouwen wil steken om zwerfvuil op te ruimen in de straat of buurt, kan rekenen op hulp van het lokaal bestuur! 

Het lokaal bestuur zorgt voor handschoenen, fluohesjes en afvalzakken. De technische uitvoeringsdienst komt het ingezamelde afval ophalen. 

Zo maken we samen werk van een propere buurt. Een propere buurt is trouwens niet alleen een mooiere buurt, maar ook een gezonde buurt waar het aangenaam vertoeven is voor iedereen. Zo maken we van Dendermonde samen een propere stad! 

Hoe aanvragen?

1. Online
Klik op onderstaande knop, vul je gegevens in, kies voor 'materiaal zwerfvuilactie' en verstuur.

Online aanvragen

2. Via mail
Mail je aanvraag naar: leefmilieu@dendermonde.be. Vermeld wanneer jouw actie doorgaat en geef aan voor hoeveel personen je materiaal wenst. 

3. Via het loket
Kom langs bij de dienst leefmilieu na afspraak. Vermeld wanneer jouw actie doorgaat en geef aan voor hoeveel personen je materiaal wenst.

Je kunt een afspraak maximaal 30 dagen op voorhand vastleggen.

Maak een afspraak

Afhandeling?

Je ontvangt een bevestiging van jouw aanvraag. De dienst leefmilieu contacteert je voor praktische afspraken over de afhaling van het materiaal. 

Zwerfvuilmeester worden?

Wil je graag een langdurig, vrijblijvend engagement aangaan om jouw buurt, de weg van je wekelijkse wandeling of gewoon het pleintje om de hoek proper te houden? Wordt dan samen met ondertussen al 130 andere vrijwilligers Zwerfvuilmeester. Mail jouw contactgegevens door naar zwerfvuilmeesters@dendermonde.be.

Contact

Dienst leefmilieu

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-25 11 50
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak.

Maak een afspraak.

Ik wil iets melden.

  • zwerfvuil recycleren afval