Zwerfvuilactie organiseren

Jaarlijks organiseren verschillende verenigingen, scholen en vrijwillige Zwerfvuilmeesters acties om zwerfvuil op te ruimen. Wie samen met buren, vrienden, familie, verenigingen ... een handje uit de mouwen wil steken om zwerfvuil op te ruimen in de straat of buurt, kan rekenen op hulp van het stadsbestuur! 

Het stadsbestuur zorgt voor handschoenen, fluohesjes en afvalzakken. De technische uitvoeringsdienst komt het ingezamelde afval ophalen. 

Zo maken we samen werk van een propere buurt. Een propere buurt is trouwens niet alleen een mooiere buurt, maar ook een gezonde buurt waar het aangenaam vertoeven is voor iedereen. Zo maken we van Dendermonde samen een propere stad! 

Hoe aanvragen?

1. Online
Klik op onderstaande knop, vul uw gegevens in, kies voor 'materiaal zwerfvuilactie' en verstuur.

Online aanvragen

2. Via mail
Mail uw aanvraag naar: leefmilieu@dendermonde.be. Vermeld wanneer uw actie doorgaat en geef aan voor hoeveel personen u materiaal wenst. 

3. Via het loket
Kom langs bij de dienst leefmilieu na afspraak. Vermeld wanneer uw actie doorgaat en geef aan voor hoeveel personen u materiaal wenst.

U kunt een afspraak maximaal 30 dagen op voorhand vastleggen.

Maak een afspraak

Afhandeling?

U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag. De dienst leefmilieu contacteert u voor praktische afspraken over de afhaling van het materiaal. 

Zwerfvuilmeester worden?

Wilt u graag een langdurig, vrijblijvend engagement aangaan om uw buurt, de weg van uw wekelijkse wandeling of gewoon het pleintje om de hoek proper te houden? Wordt dan samen met ondertussen al 50 andere vrijwilligers Zwerfvuilmeester. Mail uw contactgegevens door naar zwerfvuilmeesters@dendermonde.be.

Meer informatie over dit project kunt u hieronder terugvinden bij de downloads.

Contact

Dienst leefmilieu

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-25 11 50
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak: maak een afspraak.