naar top
Gemeente Dendermonde

Zwerfvuilactie organiseren

Verenigingen, scholen en vrijwillige zwerfvuilmeesters organiseren regelmatig acties om zwerfvuil op te ruimen in straten, pleinen, bossen, parken en velden. Wie samen met buren, vrienden, familie, clubs, ... een handje uit de mouwen wil steken om zwerfvuil op te ruimen, kan rekenen op hulp van stad Dendermonde! 

Stad Dendermonde zorgt voor afvalzakken, fluohesjes en handschoenen. De technische uitvoeringsdienst haalt het ingezamelde afval op en voert dit af naar Verko. 

Zo maken we van Dendermonde samen een propere stad! Want een propere buurt is niet alleen een mooie buurt, maar ook een gezonde buurt waar het aangenaam vertoeven is voor iedereen. 

Hoe aanvragen?

1. Online
Klik op onderstaande knop, vul je gegevens in, kies voor 'materiaal zwerfvuilactie' en verstuur.

Online aanvragen

2. Via mail
Mail je aanvraag naar: leefmilieu@dendermonde.be. Vermeld wanneer jouw actie doorgaat en geef aan voor hoeveel personen je materiaal wenst. 

3. Via het loket
Kom langs bij de dienst leefmilieu na afspraak. Vermeld wanneer jouw actie doorgaat en geef aan voor hoeveel personen je materiaal wenst.

Je kunt een afspraak maximaal 30 dagen op voorhand vastleggen.

Maak een afspraak

Afhandeling?

Je ontvangt een bevestiging van jouw aanvraag. De dienst leefmilieu contacteert je voor praktische afspraken over de afhaling van het materiaal. 

Zwerfvuilmeester worden?

Wil je graag een langdurig, vrijblijvend engagement aangaan om jouw buurt, de weg van je wekelijkse wandeling of gewoon het pleintje om de hoek proper te houden? Word dan net zoals onze meer dan 250 andere vrijwilligers zwerfvuilmeester.

Stuur daarvoor een mail naar zwerfvuilmeesters@dendermonde.be of meld je aan via het vrijwilligersplatform 'Give a Day'. Om het platform te bezoeken, surf je naar https://www.giveaday.be/nl-be/dendermonde. 

Contact

Dienst leefmilieu

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 25 11 25
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak.

Maak een afspraak.

Ik wil iets melden.

  • zwerfvuil recycleren afval