naar top
Gemeente Dendermonde

Budgetmeter

Als je jouw rekeningen voor gas en elektriciteit niet betaalt (na de opmaak van een afbetalingsplan, een herinneringsbrief en een aangetekende ingebrekestelling), kom je bij netbeheerder Fluvius sociale leverancier terecht. Als je ook aan netbeheerder Fluvius jouw facturen niet correct betaalt, word je in gebreke gesteld en plaatst netbeheerder Fluvius een budgetmeter.

Een budgetmeter is een elektriciteits- of aardgasmeter waarbij je op voorhand betaalt voor de elektriciteit of het aardgas dat je verbruikt. Je plaatst vooraf een bepaald bedrag op jouw budgetmeterkaart. Deze kaart plaats je in de budgetmeter en zolang het bedrag niet is opgebruikt, kan je elektriciteit en gas verbruiken. Als het bedrag van de kaart opgebruikt is, moet je de kaart opnieuw opladen. Er bestaat een aparte kaart voor elektriciteit en aardgas. 

Als je de budgetmeter niet oplaadt en bedrag is opgebruikt, dan schakel je voor elektriciteit over op een beperkt vermogen. Voor gas schakel je over op een noodkrediet. Als ook dit opgebruikt is en je laadt de budgetmeter niet op, stopt de toevoer van elektriciteit of gas.

De levering van energie door de sociale leverancier is niet gratis. Dankzij de budgetmeter blijf je je bewust van jouw energieverbruik. Het stimuleert om energie te besparen, waardoor je vermijdt dat jouw schulden oplopen.

Waar kan je jouw budgetmeter opladen?

 • Sociaal Huis, Gentsesteenweg 1
  Openingsuren: ma-vr 9-12 u. en 13.30-16 u. (niet op vrijdagnamiddag) 
  Betaling met bancontact of bewijs van overschrijving

 • Stadswinkel, Administratief Centrum, Fr. Courtensstraat 11
  Openingsuren: ma-di-do-vr 9-14 u., wo 14-18 u. - Bel hiervoor aan (regeling coronavirus).
  Betaling enkel met bancontact. 

 • Een overzicht van alle oplaadpunten vind je via www.fluvius.be/nl/oplaadpunten. Vragen? Contacteer Fluvius via 078-35 35 34.

Wat meebrengen?

 • Jouw persoonlijke budgetmeterkaart.
 • Jouw persoonlijk referentienummer dat je per brief van Fluvius gekregen heeft.

Contact

Sociaal Huis

Adres
Gentsesteenweg 19200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-37 85 00
E-mail
Vandaag open van 9 tot 12 u.
Morgen gesloten

Op afspraak in de namiddag van 13.30-16 u. en op dinsdag van 16-19 u. (niet tijdens de schoolvakanties!): enkel als je je niet kan vrijmaken tijdens de kantooruren. 

 • energie licht