Sociale kruidenier

De sociale kruidenier is een winkel die een kwaliteitsvol alternatief biedt voor noodhulp. Personen uit kwetsbare gezinnen kunnen in de sociale kruidenier terecht om voedings-, verzorgings- en huishoudproducten te kopen en dit tegen een lage prijs. U kunt als klant zelf een kiezen uit kwalitatieve basisproducten.

Naast de winkel is er een ontmoetingsruimte waar het aangenaam vertoeven is en klanten gezellig samen kunnen zijn bij een kop koffie. Er worden regelmatig proevertjes en kookworkshops aangeboden.

Ontdek ook meer over de mobiele sociale kruidenier Slaatje Praatje. Deze komt een keer per maand in Baasrode en Schoonaarde langs.

Voorwaarden?

 • U verblijft in Dendermonde en heeft het financieel moeilijk.
 • Een maatschappelijk assistent voert altijd een sociaal en financieel onderzoek uit om na te gaan of u aan de voorwaarden voldoet.

Hoe aanvragen?

Breng volgende documenten mee:

 • Als u in collectieve schuldenregeling, budgetbeheer, budgetbegeleiding bent: een actueel bewijs.
  OF rekeninguittreksels van de voorbije drie maanden: bewijs van alle inkomsten van alle volwassenen (loonfiches, vervangingsinkomen ...)
  - Kinderbijslag (is er verhoogde kinderbijslag?)
  - Bewijzen vaste uitgaven: factuur telecom, huurbetaling, aflossing hypothecaire lening, factuur water, gas, elektriciteit
  - Onderhoudsgeld dat u ontvangt en betaalt
 • Rekeninguittreksel spaargeld
 • Uw identiteitskaart

Afhandeling?

Uw sociale en financiële leefsituatie wordt onderzocht. Wanneer u voldoet aan de voorwaarden, ontvangt u een verwijsbrief. Met deze brief kunt u terecht in de winkel. Daar ontvangt u uw persoonlijke klantenkaart voor 1 jaar.

Met deze klantenkaart komt u in aanmerking voor gratis en te betalen producten. U krijgt afhankelijk van uw gezinssamenstelling een maximum te besteden maandbedrag.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Contact en openingsuren

Sociale kruidenier

Adres
Vijfde Januaristraat 19 b9200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-22 34 41
E-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten