naar top
Gemeente Dendermonde

Lokaal dienstencentrum De 4 Wijzers

Lokaal dienstencentrum De 4 Wijzers wil voor de plaatselijke leefgemeenschap van Appels, Oudegem, Schoonaarde en Mespelare een ontmoetingsplaats zijn, waar je terechtkan voor dienstverlening, vorming, ontspanning, thuiszorg en informatie. 

In oktober 2022 startte onze werking, onder de vorm van activiteiten die plaatsvinden, op verschillende locaties. We hielden rekening met de resultaten van de bewonersbevraging en kozen de activiteiten die het meest interesse genoten.

Dorpsrestaurant

Het dorpsrestaurant brengt mensen samen om gezond, gezellig, gemakkelijk en goedkoop te eten én zorgt bovendien voor fijne sociale contacten die het dorpsweefsel versterken.

Het dorpsrestaurant vindt maandelijks plaats:

  • in Appels in het Parochiaal centrum
  • in Oudegem en Schoonaarde in het Parochiecentrum
  • in Mespelare in zaal De Mespel

Aansluitend is er in de namiddag een ontspannende activiteit.

Prijs middagmaal : €9 (of €6 bij verhoogde tegemoetkoming of €4 indien inkomen lager dan richtbarema)

Data , planning  en inschrijvingsmodaliteiten: zie flyers bij de downloads

Goed nieuws! Binnenkort verdubbelen het aantal dorpsrestaurants. Dit betekent dat er 2 keer in de maand een dorpsrestaurant plaatsvindt in Appels, Oudegem, Schoonaarde en Mespelare.

Workshop computer en smartphone

Tijdens de workshop krijg je hulp en begeleiding bij vragen en moeilijkheden bij computer en smartphonegebruik. De workshop kan je elke maand volgen in Oudegem en Schoonaarde. De lessen zijn gratis, liefst breng je je eigen laptop of smartphone mee.

Voor concrete data en locaties kan je contact opnemen via 052 37 85 34.

Inschrijven is verplicht.

Fit+

Samen in groep bewegen op muziek, begeleid door bewegingscoach Nadja.

Elke dinsdag van 9 tot 10 u. met aansluitend koffiemoment in sporthal Oudegem (Oudburg 63). 

Prijs : 3 stempels op activiteitenkaart, koffie inbegrepen, activiteitenkaart te koop voor of na de les (€25/€6,25 UiTpas-K)

Yoga

Werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam? Dat kan, in groep en onder begeleiding van Chantal De Laet doen we samen ademhalings- en lichaamsoefeningen om te ontspannen en tot rust te komen.

Wekelijks op vrijdagvoormiddag van 10 tot 11 u. met aansluitend koffiemoment in zaal De Mespel, Mespelarestraat 68a, Mespelare.

Prijs : €25 voor 10 lessen (€6,25 UiTPAS-K)

Start: 29 september 2023

Uitbreiding van onze werking

In de komende maanden breiden we onze antennewerking uit. 

  • We verdubbelen het aantal dorpsrestaurants, dit betekent dat er 2 keer in de maand een dorpsrestaurant plaatsvindt in de betrokken deelgemeenten (Appels, Oudegem, Schoonaarde en Mespelare).
  • De bestaande activiteiten worden uitgebreid waar mogelijk.
  • De personeelsequipe wordt uitgebreid naar analogie met de andere dienstencentra om verder de vrijwilligers te ondersteunen, logistieke zaken aan te voeren, en andere.
  • Een voltijds maatschappelijk werker zal in die regio zitmomenten houden, huisbezoeken afleggen, aan buurtwerking en buurtzorg doen.

Vrijwilligerswerk?

Vrijwilligers zijn in het lokaal dienstencentrum van groot belang. Interesse? Lees meer over de vrijwilligerswerking.