naar top
Gemeente Dendermonde

Fasering, timing en hinder voor de omgeving

De bouwopdracht bestaat uit drie delen:

  1. Sloop, ruwbouw, afwerking, techniek en de omgevingsaanleg
  2. Inrichting van de grootkeuken
  3. Installatie van tilliften

De aannemer voor het eerste deel is MBG nv uit Antwerpen. Vooraleer de aannemer kon starten, gebeurde er archeologisch onderzoek. Nadien werd de openbare riolering naar de wijk Grootveld verlegd, zodat deze niet onder de nieuwbouw terecht komt. In juni 2021 startten de werken in twee fasen:

  1. Eerst worden er twee nieuwe cocons gebouwd. Als de twee cocons klaar zijn, verhuizen de huidige bewoners van het oude woonzorgcentrum naar de nieuwe cocons. Er worden op dat moment ook tijdelijke containers geplaatst voor de keuken en het onthaal.
  2. In de tweede fase worden het oude woonzorgcentrum en de linker- en rechtervleugel van het oude moederhuis gesloopt. Daarna volgt opnieuw archeologisch onderzoek. Op de plaats van de linkervleugel komt een paviljoen voor nutsvoorzieningen/nieuwe hoogspanningscabine, daarna volgt de ruwbouw en afwerking van de resterende cocons. De omgevingsaanleg wordt als laatste fase uitgevoerd. Na afronding kunnen ook de bewoners van wzc Hof ter Boonwijk verhuizen. Dit is voorzien begin 2024.

Werfverkeer gebeurt via de Baasrodestraat of de Mandekensstraat. Hierbij wordt rekening gehouden met de piekuren van de school.

Er werd ook een boombeschermingszone afgebakend met hekkens rond de 6 waardevolle beuken vooraan op het terrein. Binnenin deze perimeter is geen stockage of transport toegestaan doorheen de hele werfperiode.

Contact

Woonzorgcentrum De Cocon

Adres
Rosstraat 649200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 25 09 50
E-mail
  • Plattegrond nieuw woonzorgcentrum Baasrode
  • Toekomstbeeld nieuw woonzorgcentrum Baasrode
  • Toekomstbeeld nieuw woonzorgcentrum Baasrode
  • Toekomstbeeld nieuw woonzorgcentrumBaasrode