naar top
Gemeente Dendermonde

Kids-ID

De kids-ID is een elektronische identiteitskaart voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar en is maximaal 3 jaar geldig. De kaart is verplicht voor reizen binnen Europa en naar enkele niet-Europese landen. De kids-ID wordt in de meeste landen van de Europese Unie aanvaard als geldig reisdocument.  Raadpleeg de FOD Buitenlandse Zaken voor uitzonderingen.

Voordelen: 

  • Elektronische identificatie vanaf 6 jaar: veiliger surfen, chatten ...
  • Vermelding 'contact met de ouders': mogelijkheid om een telefoonlijst samen te stellen van personen die gecontacteerd kunnen worden als het kind gevaar loopt. 

Hoe aanvragen?

De aanvraag moet gebeuren door de persoon die het ouderlijk gezag over het kind uitoefent. Het kind moet zelf bij de aanvraag aanwezig zijn. 

Kom naar de stadswinkel, neem een ticket en wij helpen je verder.

Wat meebrengen?

  • Een recente foto die voldoet aan de vereisten van de Internationale Luchtvaartorganisatie, de ICAO-normen.
  • Het kind voor wie je de kids-ID aanvraagt. 

Prijs?

  • 15 EUR
  • spoedprocedure met levering in de Stadswinkel, aanvraag voor 15 uur, levering de dag na de bestelling voor 12 uur: 120 EUR
  • spoedprocedure met gecentraliseerde levering in Brussel, aanvraag voor 15 uur, levering de dag na de bestelling voor 7 uur, afhaling door de burger* in de voormiddag bij de centrale diensten in Brussel, ook op zaterdagvoormiddag: 150 EUR
  • Heropvragen codes: 8 EUR

* Adres afhaling en activatie van de spoedkaart in Brussel: FOD Binnenlandse Zaken - Park Atrium, Warandeberg 1-4, 1000 Brussel. 02-518 21 16. Openingsuren: van maandag tot vrijdag van 8.30-19.45 u. en zaterdag van 8.30-12.15 u.

Afhandeling?

Binnen de 3 weken ontvang je een brief met afscheurstrookjes van de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Deze brief vermeldt de pin- en pukcode van de kids-ID. Deze codes heb je nodig om het kids-ID af te halen en te activeren in de stadswinkel.

Een derde met volmacht mag de kids-ID afhalen, maar hij of zij kan de pin- of pukcode niet wijzigen. 

Verlies of diefstal? 

Bel gratis naar DOCSTOP op 00800-2123 2123 om zelf de kids-ID te blokkeren.
Zo voorkom je het risico op frauduleus gebruik van het document.

Voor verdere info contacteer de stadswinkel.

Contact

Stadswinkel

Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 52 9200
E-mail
Vandaag open van 9 tot 12 u.
Morgen gesloten
  • Kids-ID