Lokaal dienstencentrum ´t Plein

Lokaal dienstencentrum ´t Plein wil voor de plaatselijke leefgemeenschap een ontmoetingsplaats zijn, waar u terechtkunt voor dienstverlening, vorming, ontspanning, thuiszorg en informatie. 

Dienstverlening

Ouderen vanaf 65 jaar, personen met een handicap of in bijzondere sociale omstandigheden kunnen in het dienstencentrum terecht voor: 

Restaurant
Als u minstens 1 week vooraf inschrijft, kunt u elke werkdag vanaf 11.50 u. een maaltijd eten in het restaurant. Deze maaltijd bestaat uit soep, hoofdschotel en dessert. Er zijn ook dieetmaaltijden mogelijk. De prijs is afhankelijk van uw inkomen: 3,10 EUR, 4,50 EUR of 7 EUR. Het menu vindt u in de activiteitenkalender.

Wasserette
Na afspraak kunt u elke dag terecht in de wasserette. U betaalt via factuur 3 EUR per wasbeurt en 3 EUR per droogbeurt. U brengt zelf wasproduct mee.

Pedicure/manicure
Na afspraak kunt u genieten van een voet- of handverzorging. U betaalt via factuur 11,20 EUR voor een pedicure en 5 EUR voor een manicure. Een manicure is enkel mogelijk in combinatie met een pedicure.

Boodschappendienst
U geeft uw boodschappenlijst door en een vrijwilliger brengt uw boodschappen aan huis. U betaalt hiervoor 2 EUR + 1 EUR per bijkomende winkel in Dendermonde en 1,50 EUR per bijkomende winkel buiten Dendermonde.

Sociale dienstverlening (antennepunt Sociaal Huis)
Zoekt u een oplossing voor een probleem? Wilt u meer weten over een sociaal voordeel? Raakt u niet wijs uit een document? Bij de centrumleider of de thuiszorgwerker kunt u tijdens de spreekuren terecht voor: 

Vorming en ontspanning

  • In het lokaal dienstencentrum kunt u altijd bijleren. U kunt kiezen uit: taallessen (Engels, Duits), computerlessen, kalligrafie, bloemschikken, hobbyateliers ...
  • Elke werkdag van 9 tot 11.30 u. (BOB-café) en van 14 tot 17.45 u. kunt u in de cafetaria van het dienstencentrum terecht voor een gezellige babbel. 
  • Het lokaal dienstencentrum organiseert ook allerhande activiteiten, voor elk wat wils: aquaqym, gezondheidswandelen, yoga, sjoelen, kaarten, petanque, feestnamiddagen, bingo, uitstappen ...
  • Raadpleeg voor meer informatie de activiteitenkalender

Thuiszorg

De thuiszorgwerker komt aan huis bij mensen die zich niet meer zonder hulp buitenshuis kunnen begeven om hen sociaal-administratieve ondersteuning, info en advies te geven. Voor hen organiseren we aangepaste activiteiten om vereenzaming tegen te gaan. Vrijwilligers zetten zich in om de thuiszorggebruikers een bezoekje te brengen. Klik hier voor een overzicht van alle diensten aan huis.

Vrijwilligerswerk?

Vrijwilligers zijn in het lokaal dienstencentrum van groot belang. Interesse? Lees meer over de vrijwilligerswerking.

Contact en openingsuren

Lokaal dienstencentrum ´t Plein

Adres
Kloosterstraat 309200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-25 70 90
E-mail
Morgen open van 9 tot 17.45 u.

Centrumleidster: Cindy Vanhoomissen
Spreekuur: wo van 10.30 tot 11.30 u.
Thuiszorgwerker: Annie Swyngedouw
Spreekuur: di en do van 15 tot 16.30 u.

  • A_Plein