Stad Dendermonde blijft investeren in assistentiewoningen

In juni 2021 startte het ambitieuze bouwproject van woonzorgcentrum en assistentiewoningen De Cocon in Baasrode. In 2024 wordt het volledige project opgeleverd. De Cocon is meer dan een woonzorgcentrum. Het project omvat ook 8 assistentiewoningen.

De 8 assistentiewoningen zijn voor zelfstandige bewoners die in nood beroep kunnen doen op assistentie vanuit het woonzorgcentrum.

De appartementen zijn hypermodern, functioneel, comfortabel en aangepast aan de specifieke behoeften van ouderen. Ze beschikken over een volledig uitgeruste keuken en badkamer, een ruime woon- en slaapkamer en een terras. Sommige appartementen hebben ook een bureau en bezoekerstoilet. Elke woonunit is verbonden met het woonzorgcentrum via een alarmsysteem, waardoor bewoners in geval van nood snel hulp kunnen inschakelen. De woningen worden volledig instapklaar ter beschikking gesteld, maar bewoners kunnen ze, indien gewenst, verder inrichten met hun eigen meubels.

Optioneel zijn er verschillende diensten beschikbaar voor de bewoners, die ze vrij kunnen gebruiken naargelang hun behoeften, zoals warme maaltijden, een cafetaria, pedicure, kapper, herstellingen of administratieve hulp.

Gaw De Cocon werkt nauw samen met de collega’s van lokaal dienstencentrum ’t Plein in Baasrode-centrum. Bewoners van de assistentiewoningen zijn van harte welkom op de activiteiten van het lokaal dienstencentrum en kunnen ook gebruikmaken van andere diensten zoals de boodschappendienst en het wassalon.

Op aanvraag kunnen bewoners ook beroep doen op extra diensten zoals thuisverpleging, gezinszorg, poetsdienst, vervoer via de mindermobielencentrale of de liftbus, maaltijden aan huis, klusdienst en strijkdienst.

Alle assistentiewoningen zijn ondertussen bewoond en er vond al een eerste gebruikersraad plaats met de bewoners. Ook in de komende weken zijn overlegmomenten met de bewoners gepland. We willen een warme thuis creëren waar iedereen zich goed voelt!

Dit artikel werd gepubliceerd op 25 maart 2024.