naar top
Gemeente Dendermonde

Renovatie en nieuwbouw stedelijke basisschool Echo Oudegem

De renovatie en nieuwbouw van stedelijke basisschool Echo in Oudegem startte in 2019. Er kwamen twee kleuterklassen (met buitenspeelhoek), een nieuwe refter, keuken, sanitair, technische ruimte en 2 klaslokalen op het gelijkvloers. Op de eerste verdieping kwam er het nieuwe leraarslokaal en het directiebureau. 

In 2021 vonden sloopwerken plaats en het bestaande gebouw aan de zijde van de Zijpstraat werd gerenoveerd.

In 2022 startte de renovatie van het bestaande gebouw aan de zijde van Ouburg en de nieuwbouw. Op 1 september 2022 konden 2 peuterklassen hun intrek nemen in de nieuwe gebouwen.

In 2023 worden de werken afgerond. Op dit moment zijn de 2 klaslokalen voor leerjaar 5 en 6 in de nieuwbouw klaar. Ook in deze klassen is er volop licht en ruimte en ze zijn voorzien van de laatste nieuwe technologie.

Tegen het nieuwe schooljaar willen we het volledige bouw- en renovatieproject afwerken. Dan krijgen ook het 3de en 4de leerjaar, het secretariaat en de zorg een nieuwe plek. We voorzien bovendien een overdekte buitenklas, een polyvalente ruimte en een berging voor het oudercomité. Nadien worden de nieuwe speelplaats en tuin afgewerkt tot een uitdagend en veilig speelparadijs voor de leerlingen.

We danken de leerlingen, leerkrachten en ouders voor hun geduld en flexibiliteit tijdens de werkzaamheden. Het is een uitdagend project maar het resultaat mag er nu al zijn.

Kostprijs?

De totale kostprijs voor de renovatiewerken en nieuwbouw bedraagt 1.724.718,02 EUR excl. btw. AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) kende in november 2020 een subsidie van 700.000 euro en in december 2020 nog extra 560.108,73 euro subsidie toe aan het project. Zo geeft AGION een subsidie van 1.260.108,73 euro voor de totaalrenovatie van de stedelijke basisschool Echo in Oudegem.

  • echoschool
  • echoschool
  • echoschool
  • echoschool