naar top
Gemeente Dendermonde

Verbouwing SAMWD

De Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans (SAMWD) in de Kerkstraat 47 wordt verbouwd om het gebouw brandveilig en toegankelijk te maken, het gebruiksgemak te verhogen en om het gebouw te voorzien in alle actuele noden. Het gebouw wordt ook duurzamer gemaakt.

Begin 2019 nam de SAMWD zijn intrek op een tijdelijke locatie: in het Sociaal Huis (bovenste verdieping) Gentsesteenweg 1, in combinatie met containermodules op de parking van het Sociaal Huis, enkele lokalen in de bib en een turnzaal in het Óscar Romerocollege.

Op 21 maart 2019 werd de omgevingsvergunning verleend. Het aanbestedingsdossier werd opgemaakt door Artex Ingenieurs & Architecten uit Dendermonde. De gemeenteraad van 19 juni keurde het bestek goed. Wycor nv uit Wetteren en Dero Construct nv uit Zele werden aangesteld als aannemers. Op maandag 17 februari startten de werken. 

De verbouwingswerken omvatten:

  • afbraak van de bijgebouwen tussen het hoofdgebouw en de achterbouw (danszaal)
  • nieuwe toegang via de binnenkoer met nieuwe grote inkomhal die ook dienst zal doen als wachtruimte
  • nieuwe trappen en twee liften
  • nieuw sanitair
  • nieuwe stookplaats en extra bergruimte

Het hoofdgebouw en de achterbouw worden door de ruime inkomhal met elkaar verbonden. De binnenkoer wordt opnieuw aangelegd en voorzien van groenelementen, zodat dit een aangename plaats wordt.

Het hoofdgebouw zelf krijgt een nieuw goed geïsoleerd dak met zonnepanelen en nieuwe ramen. De klassen worden opgefrist en voorzien van ventilatie en een nieuw warmteafgiftesysteem. We passen energiezuinige technieken toe om het energieverbruik te doen dalen.

Het einde van de werken is voorzien in mei 2021, zodat het schooljaar 2021-2022 kan starten in de Kerkstraat.

Contact

Dienst gebouwen

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-25 10 74
E-mail

Enkel na telefonische afspraak.

  • Plan tijdelijke locaties
  • Archeologische vondsten
  • Archeologische opgravingen