naar top
Gemeente Dendermonde

Scheldeland in Stoom 2024

  • Festiviteiten

Info

Dit jaar organiseert Stoomtrein Dendermonde-Puurs op zaterdag 6 en zondag 7 juli de 16de editie van Scheldeland In Stoom. Historische stoom- en dieseltreinen rijden beide dagen een intensieve dienstregeling tussen Baasrode-Noord en Puurs. 


Reis mee tussen beide locaties en bezoek tal van activiteiten zoals een heuse locomotief expo, modelbanen, live-steam, oldtimerbeurs en nog veel meer! Dit jaar verwelkomen we stoomlocomotief 'Energie 507' van Train 1900 uit GH. Luxemburg. Deze stoomlocomotief is gebouwd in 1947 in België. Dit Duitse ontwerp van O&K werd onder licentie in België gebouwd. Vandaag rijdt deze over heel Europa, tot zelfs in Polen! Deze unieke locomotief zal samen met andere stoom- en diesellocomotieven ritten verzorgen tussen Baasrode en Puurs. Laat u vervoeren in originele houten rijtuigen uit 1900 of metalen rijtuigen van ruim 30 jaar later. Randanimatie: Op de terreinen van Baasrode-Noord en Puurs (School Sjabi) is er een groot aanbod aan historische en spoorse randanimatie zoals een locomotiefexpo van verschillende spooroperatoren, oldtimer tractoren, oldtimers, modelbanen, volksspelen, live steam, springkasteel en veel meer. In Baasrode leer je meer bij over de huidige spooroperatoren: Zo kan je een bezoek brengen aan verschillende locomotieven van DB Cargo, Infrabel en veel meer! Gedurende het weekend zal een grote verzameling van oldtimers en oldtimer tractoren te zien zijn op de terreinen van Baasrode-Noord en Puurs en rond onze spoorlijn! 


Dienstregeling: 


In Sint-Amands hebben treinen de mogelijkheid te kruisen waardoor er een intensieve dienstregeling zal worden gereden. Deze verschijnt ruimschoots op voorhand op www.stoomtrein.be.


Praktisch:
- Grote parking beschikbaar in Baasrode, Sint-Amands en Oppuurs - Bereikbaar met de NMBS in Puurs. Station stoomtrein ligt op 200 meter.
- Eet- en drankgelegenheid in Baasrode en Puurs

Haltes:
- Station Baasrode-Noord - Fabriekstraat 118, 9200 Dendermonde
- Station Sint-Amands - Marthe Massinstraat, 2890 Puurs-Sint-Amands
- Halte Oppuurs - Kattestraat, 2890 Puurs-Sint-Amands
- Station Puurs- Seinhuiskaai, 2890 Puurs-Sint-Amands Klaar voor jouw reis naar het verleden?

Wanneer

  • Za 6 juli 2024
    Vanaf 10 u.

Prijs

€ 18.00 (Kind (6-12 jaar) - 15,00 euro, Kind (tot 6 jaar) - 0,00 euro)

Waar

vzw Stoomtrein Dendermonde-Puurs,
Fabriekstraat 118, 9200 Dendermonde9200 Baasrode (Dendermonde)

Contact

Website
https://www.stoomtrein.be

Organisatie

Stoomtrein Dendermonde-Puurs vzw