naar top
Gemeente Dendermonde

Historisch/histories: scheepswerven aan de Schelde

 • Tentoonstelling

Info

De provinciale erfgoedsite Scheepswerven Baasrode bij Dendermonde is één van de mooiste industrieelarcheologische sites van Vlaanderen. Bezoek de informatieve tentoonstelling over de historische scheepsbouw langs de Schelde. In het prachtige decor van de houten loods kom je van alles te weten over scheepstypes, bouwmethoden en waterinfrastructuur. Ook de buitenterreinen (gratis) en een bezoek aan het museum in de voormalige meesterwoning van de vroegere scheepswerfeigenaren (betalend) is ook mogelijk.
Een bezoek aan deze tentoonstelling is het perfecte startpunt voor een fietstocht langs de overblijfselen van vroegere scheepsbouwactiviteit aan de Schelde of een wandeling in 'nijverig Baasrode' met de erfgoedsprokkel. Ook aan gezinnen met kinderen is er gedacht: middels een opdrachtenkaart leer je al doende meer over scheepsbouw en scheepvaart.
De tentoonstelling is elke zaterdag en zondag te bezoeken tussen 14u en 18u en op weekdagen in de maanden juli, augustus en september van 9u30 tot 16u30.

Wanneer

 • Ma 19 september 2022
  -
  Wo 01 januari 2025
  Maandag
  Gesloten
  Dinsdag
  Gesloten
  Woensdag
  Gesloten
  Donderdag
  Gesloten
  Vrijdag
  Gesloten
  Zaterdag
  vanaf 14 tot 18 u.
  Zondag
  vanaf 14 tot 18 u.

Prijs

Gratis

Waar

Provinciale erfgoedsite Scheepswerven Baasrode
Sint-Ursmarusstraat 1379200 Baasrode

Organisatie

Provincie Oost-Vlaanderen