naar top
Gemeente Dendermonde

Aangifte adreswijziging

Als je verhuist, moet je jouw nieuw adres meedelen aan de dienst bevolking van jouw nieuwe woonplaats. Dit moet gebeuren binnen de 8 dagen nadat je jouw nieuwe woning effectief bent ingetrokken.

Voorwaarden?

Minderjarigen moeten persoonlijk langskomen bij de dienst bevolking en vergezeld zijn van vader, moeder of voogd. Voor minderjarigen geldt een speciale procedure.

Hoe aangeven? 

1. Online
Online aangeven

2. Via e-mail
Mail jouw aangifte naar: bevolking@dendermonde.be. Vermeld het oude en het nieuwe adres, de rijksregisternummers van de personen die mee verhuizen, jouw voorkeurstijdstip voor het bezoek van de wijkagent (voormiddag, namiddag of avond) en jouw telefoonnummer. Gelieve ook een kopie van jouw identiteitskaart bij te voegen.

3. In de stadswinkel
Kom langs in de stadswinkel. Neem een ticket en we helpen je verder. 
Breng jouw identiteitskaart mee.

Afhandeling?

Na jouw aangifte wordt de aanvraag overgemaakt aan de wijkinspecteur. Hij of zij gaat na of je effectief op het nieuwe adres woont door middel van een bezoek aan huis. Na een positieve vaststelling word je ingeschreven.

Je wordt uitgenodigd om jouw elektronische identiteitskaart en/of kids-ID te laten aanpassen in de stadswinkel (zonder afspraak). Neem een ticket en wij helpen je verder.
Breng de pin- en pukcode van jouw elektronische identiteitskaart mee. Jouw adres wordt gewijzigd in de chip via deze code.

Contact

Dienst bevolking

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 52 9200
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak.

Maak een afspraak.

Stadswinkel

Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 52 9200
E-mail
Vandaag open van 9 tot 14 u.
Morgen open van 9 tot 14 u.
  • Verhuis