naar top
Gemeente Dendermonde

Digitale rechtenverkenner

Ondersteuning op maat

Met de digitale rechtenverkenner streeft de stad er naar om elke Dendermondenaar te bereiken en informeren over het huidige hulp-, zorg- en dienstverleningsaanbod.

Je kan er online eenvoudig zoeken naar (sociale) rechten, voordelen en diensten. De wegwijzer informeert thematisch (bv. wonen, vrije tijd, werken, leren …) terwijl zoeken via mijn keuze een aanbod op maat oplevert.

(v)erken je rechten

Actueel en relevant

Deze digitale tool maakt je wegwijs in het welzijnslandschap, biedt een overzicht van het hulp-, zorg- en dienstverleningslandschap én zet je op weg in jouw zoektocht naar rechten, voordelen en diensten waar je mogelijk gebruik van kan maken.

De strijd tegen onderbescherming

De ontwikkeling van de rechtenverkenner kadert binnen WERF 9: Kinderarmoede aanpakken van het meerjarenplan 2020-2025.

Je rechten niet (kunnen) opnemen, omdat je niet weet waar waarop je recht hebt of terecht kan met een vraag of probleem, is een onderschatte problematiek. De digitale rechtenverkenner wil hieraan tegemoetkomen. Samen met de welzijnspartners en armoedeorganisaties heeft het Sociaal Huis de ambitie om de strijd aan te gaan tegen 'onderbescherming' en hopen ze meer mensen in armoede te bereiken en informeren.

Een verhaal dat nooit af is…

Het aanbod aan hulp-, zorg- en dienstverlening is continue in beweging. Doorheen de tijd zal de wegwijzer dus verder aangroeien en geüpdatet worden.

Suggesties, bemerkingen en tips zijn altijd welkom!

Niet digitaal? Geen probleem!

Sprong je nog niet op de digitale trein? Het Sociaal Huis blijft jouw fysieke rechtenverkenner! Je kan er steeds terecht met al je welzijnsvragen. 

De openingsuren van het Sociaal Huis kan je hier raadplegen

Contact

Sociaal Huis

Adres
Gentsesteenweg 19200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 37 85 00
E-mail

Het Sociaal Huis is vrij toegankelijk op ma, woe en vrij van 9-12 u. 
Op afspraak elke dag van 9 -12 u. en van 13.30-16 u.   
Op afspraak di van 16-19 u. enkel als je je niet kunt vrijmaken tijdens de kantooruren. 

  • Rechtenverkenner 1200x628 FB