naar top
Gemeente Dendermonde

Zogsebaan: wegen- en rioleringswerken

Nieuwe gewestweg van Dendermonde tot Waasmunster

De heraanleg van de N446 in Dendermonde, Hamme en Waasmunster is gestart op 16/8/2022. De drie gemeenten, Aquafin, Riopact en het Agentschap Wegen en Verkeer investeren samen in 7,5 km nieuwe gewestweg. In Dendermonde wordt de Zogsebaan aangepakt.

De hele vernieuwing beslaat het traject vanaf de nieuw aangelegde rotonde aan de Hamsesteenweg, via de Zogsebaan tot de Acacialaan in Waasmunster. Er komen onder andere veilige fietspaden, een comfortabele rijweg, goed uitgeruste bushaltes en een gescheiden rioleringsstelsel.

Afgesloten straten en omleiding voor werken Zogsebaan

Op dinsdag 16 augustus startte het vernieuwingsproject van de N446 in Dendermonde, Hamme en Waasmunster. De drie gemeenten, Aquafin, Riopact en het Agentschap Wegen en Verkeer investeren samen in 7,5 km nieuwe gewestweg. Er komen onder andere veilige fietspaden, een comfortabele rijweg, goed uitgeruste bushaltes, een gescheiden rioleringsstelsel en mooie groenzones.

De huidige werkzaamheden situeren zich op het traject Zogsebaan vanaf rondpunt - Heirbaan tot en met het kruispunt met de Bookmolenstraat in Hamme. Er wordt in kleinere deelfasen gewerkt voor de maximale bereikbaarheid van de woningen. Ook de zijstraten Mispelaarstraat en Moernestraat in Hamme worden aangepakt.

Het traject is afgesloten voor doorgaand verkeer
De werken op dit traject duren tot april 2023.

Update 15/12/2022
In de Zogsebaan tot kruispunt met Bookmolenstraat (Hamme) zijn alle rioleringswerken afgerond. De fietspaden en onderlagen van de rijweg in asfalt zijn aangelegd. Momenteel is de aannemer bezig aan de parkeerstroken. In januari zullen de voetpaden worden afgewerkt. Bij betere temperaturen (vermoedelijk april) zal de laatste asfaltlaag op fietspaden en rijweg worden aangebracht. Het traject blijft afgesloten voor doorgaand verkeer.

Van 23 december tot 8 januari gaat de aannemer in eindejaarsverlof. De werfzone zal netjes en veilig opgeruimd worden. Vanaf 9 januari starten de werken opnieuw.

Fietsers en verkeer volgen een omleiding

  • Voetgangers kunnen de werfzone steeds passeren.
  • Omleiding voor fietsers via Noord Langestraat – Hansevelde – Hermietstraat – Bakkerstraat – Vijfbunderstraat.
  • Lokale omleiding via N41 – N17 (Mechelsesteenweg) - N47 (Martelarenlaan – Zeelsebaan – Europalaan) – Durmen – Sint-Annastraat.
  • Doorgaand gemotoriseerd verkeer via N41 – N17 (Mechelsesteenweg) – N47 (Martelarenlaan – Zeelsebaan – Europalaan) – E17 afrit 14.
  • Voor het openbaar vervoer verwijzen we door naar de website https://delijn.be/routeplanner waar actuele informatie over de hinder staat. Automatisch op de hoogte blijven? Op delijn.be/omleidingsnieuwsbrief kan u zich inschrijven op een nieuwsbrief op maat met actuele informatie over uw lijn.

Gedetailleerde info

Zie https://wegenenverkeer.be/dendermonde.
Je kan ook inschijven voor de nieuwsbrief.

Vragen?

Heb je vragen over deze werken, neem dan contact op met de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476-72 22 57 op weekdagen van 9 tot 17 u.

Contact

Dienst wegen en waterlopen

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 25 11 00
Fax
052 25 11 24
E-mail

Deze dienst werkt enkel op afspraak.

Maak een afspraak.

Ik wil iets melden.