naar top
Gemeente Dendermonde

Winnaars jongerenbudget 2022

De winnende projecten voor het jongerenbudget 2022 zijn bekend! #project9200

Er werden maar liefst 12 ideeën ingediend, 8 projecten haalden voldoende stemmen om hun project op woensdag 21 december 2022 voor te stellen aan de jury. De 7 winnende projecten zijn bekend. We stellen ze met veel plezier voor.

  • 2 000 euro - Terra Nueva - idee van Matisse

Een plek in Schoonaarde waar tieners samen kunnen chillen. Een idee dat tegemoetkomt aan een duidelijke nood in deze deelgemeente. Samen met Matisse gaan we op zoek naar leuke elementen die hun plekje aantrekkelijk kunnen maken.

  • 2 000 euro - Streetworkout De Vliet- idee van Ragna

De Vliet kreeg al een grondige make-over via het burgerbudget. Er werden nieuwe speeltuigen geplaatst. Door ook een fitnesstoestel te plaatsen willen we deze plek aantrekkelijk maken voor tieners die willen sporten.

In augustus 2023 werd het nieuw fitnesstoestel op De Vliet in Baasrode in gebruik genomen.

  • 2 000 euro - 'Dirt Jump' parcours - idee van Storm

‘Dirt jump’, een sport die nog aan bekendheid moet winnen en daar willen we in Dendermonde werk van maken. Een volwaardig parcours is niet mogelijk zonder rotsen, maar een oefenparcours willen we zeker samen realiseren.  Samen met Storm gaan we op zoek gaan naar een locatie waar dit realiseerbaar is op korte termijn en ingebed kan worden op lange termijn.

  • 1 000 euro - Drinkwater voor iedereen - idee van Lore en Pauline

Verschillende waterkraantjes plaatsen, verspreid in Dendermonde was het ultieme doel. Dit bleek na kort onderzoek niet mogelijk met het budget dat voor handen is. Samen met Lore en Pauline gingen we op zoek naar een creatief alternatief. Binnenkort zullen de bestaande kraantjes in stad Dendermonde extra in de verf gezet worden zodat iedereen weet waar je gratis kraantjeswater kan drinken.

  • 1 000 euro - Geef je kleren een nieuw leven - idee van Jill, Kaat en Aster

Oude kleren verdienen een nieuw leven en jongeren verdienen een marktje om tweedehands kleren te kopen/ruilen. Online zijn er mogelijkheden maar tweedehandswinkels of -beurzen zijn vaak gericht op kinderen of volwassenen. De pop-up markt die deze jongeren voor ogen hebben zal zich naar tieners richten.

In september 2023 organiseerden Jill, Kaat en Aster een gezellige tweedehandsmarkt voor jongeren.

  • 1 000 euro - Graffitimuur - idee van Ian en Samuel

Op dit moment heeft Dendermonde nog geen legale plaats waar graffiti gespoten mag worden. Daar willen we graag verandering in brengen. We hebben al heel wat mooie kunstwerken in onze stad maar willen op deze manier ook (jonge) graffitikunstenaars de kans geven om van elkaar te leren en hun talenten te tonen. We gaan samen op zoek naar de ideale locatie voor dit idee.

Lees hier meer info over de graffitimuur.

  • 1 000 euro - 'Fab Lab' - idee van Simon

Een ‘Fab Lab’ of makersplaats voor Dendermonde waar allerlei gereedschappen aanwezig zijn om alles te maken wat je maar wilt… Dat zal binnenkort mogelijk zijn! 

Meer informatie over de makersplaats lees je hier.

We danken onze jonge inwoners voor het engagement om mee te bouwen aan onze stad!

Contact

Jeugddienst

Adres
Sas 349200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 21 20 93
E-mail
Vandaag open van 8.30 tot 12.30 u. en van 13.30 tot 16.30 u.
Morgen open van 13.30 tot 16.30 u.
  • Winnaars jongerenbudget 2022