naar top
Gemeente Dendermonde

Stadsmuseum

Het stadsmuseum bereik je het beste via mail: stadsmuseum@dendermonde.be 

Het stadsmuseum huist in een aantal prachtige historische gebouwen. Doorheen het jaar kan je de vaste opstelling bezoeken. Onze tijdelijke tentoonstellingen bieden je een kijkje op een meer specifiek aspect van de Dendermondse geschiedenis.

Om een jonger publiek te betrekken bij de musea organiseren we workshops. Schoolklassen van verschillende leeftijden kunnen hier aan deelnemen. Zo maken kinderen op een interactieve manier kennis met de Dendermondse geschiedenis.
Alle informatie over deze educatieve werking vind je op Klas op stap 9200

Heb je een vraag? Wil je een brochure kopen? Je bent welkom in het museumsecretariaat en de museumwinkel in het stadsmuseum Zwijveke. Wens je meer info over de cultuurgeschiedenis van Dendermonde? Hiervoor kan je terecht in het Historisch Documentatiecentrum op het begijnhof.

Bezit je een foto, voorwerp, erfstuk, kunstwerk ... dat je graag aan de musea zou schenken? Maak een afspraak met de museumdirecteur via stadsmuseum@dendermonde.be. We onderzoeken dan of je object binnen onze collectie past.

De vaste collecties van het Stadsmuseum Vleeshuis en Begijnhof bezoek je het hele jaar door op zaterdag en zondag van 13 tot 18 u. Van maart tot oktober ook dinsdag tot vrijdag van 9.30 tot 12 u. en van 13 tot 18 u. In december en de kerstvakantie zijn de musea gesloten.

Onze activiteiten kan je raadplegen via UiTinDendermonde en onze Facebookpagina!

Je vindt meer informatie over onze werking op onze vernieuwde website!

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Contact en openingsuren

Museumsecretariaat

Gebouw
Stadsmuseum Zwijveke
Adres
Nijverheidsstraat 19200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 21 30 18
E-mail
Vandaag open van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16 u.
Morgen open van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16 u.

Bij voorkeur eerst even telefoneren als je langskomt. Ondervind je problemen bij telefonisch contact, gelieve ons een mail te sturen.