Museumsecretariaat

Expo Ros Beiaard opnieuw geopend.

Wie Dendermonde zegt, zegt Ros Beiaard. Elke 10 jaar gaat een imposante stoet door de straten met als ster een gigantisch paard, gedragen door 12 sterke mannen. Maar hoe zit dat nu precies met dat Ros? Wie zijn die vier Heemskinderen? Hoe is die traditie ontstaan en hoe wordt die stoet opgebouwd? Ontdek het op de unieke expo over het Ros Beiaard!

Van 8 juni tot 13 september 2020 in de bibliotheek, Kerkstraat 111, Dendermonde

  • maandag: 10-19 u.
  • dinsdag: 13-19 u.
  • woensdag: 13-19 u.
  • donderdag: 13-19 u.
  • zaterdag: 9-17.45 u.
  • zondag: 13-17.45 u.

Gratis toegang.

OPGELET: De bijzondere maatregelen gelden nog steeds. Er worden maximum 60 bezoekers toegelaten in de bibliotheek. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Het vleeshuismuseum is opnieuw geopend, de andere musea zijn nog steeds gesloten omwille van de coronamaatregelen.

De stedelijke musea huizen in een aantal prachtige historische gebouwen waarin je doorheen het jaar de vaste opstelling kan bezoeken. Onze tijdelijke tentoonstellingen bieden je een kijkje op een meer specifiek aspect van de Dendermondse geschiedenis.

Om een jonger publiek te betrekken bij de musea organiseren we workshops. Schoolklassen van verschillende leeftijden kunnen hier aan deelnemen. Zo maken kinderen op een meer interactieve manier kennis met de Dendermondse geschiedenis.
Alle informatie over deze educatieve werking vind je op de Cultuurwijzer

Heb je een vraag? Wil je een brochure kopen? Je bent welkom in het museumsecretariaat en de museumwinkel in het Zwijvekemuseum. Wens je meer info over de cultuurgeschiedenis van Dendermonde? Hiervoor kan je terecht in het Historisch Documentatiecentrum op het begijnhof.

Bezit je een foto, voorwerp, erfstuk, kunstwerk ... dat je graag aan de musea zou schenken? Maak een afspraak met de museumdirecteur via musea@dendermonde.be. We onderzoeken dan of je object binnen onze collectie past.

De vaste collecties van het Vleeshuismuseum, het Begijnhofmuseum en Museum voor Volkskunde bezoek je het hele jaar door op zaterdag en zondag van 13 tot 18 u. Van maart tot oktober ook dinsdag tot vrijdag van 9.30 tot 12 u. en van 13 tot 18 u. In december en de kerstvakantie zijn de musea gesloten.

Onze activiteiten kan je raadplegen via UiTinDendermonde en onze Facebookpagina!

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Contact en openingsuren

Museumsecretariaat

Gebouw
Zwijvekemuseum
Adres
Nijverheidsstraat 19200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-21 30 18
E-mail
Vandaag open van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16 u.
Morgen open van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16 u.

Ondervind je problemen bij telefonisch contact, gelieve ons een mail te sturen.