naar top
Gemeente Dendermonde

Museumsecretariaat

AANDACHT: op donderdagnamiddag 27/04 en vrijdag 28/04 is het Vleeshuismuseum uitzonderlijk gesloten wegens het plaatsen van een stelling.

Het museumsecretariaat bereik je het beste via mail: musea@dendermonde.be

De stedelijke musea huizen in een aantal prachtige historische gebouwen. Doorheen het jaar kan je de vaste opstelling bezoeken. Onze tijdelijke tentoonstellingen bieden je een kijkje op een meer specifiek aspect van de Dendermondse geschiedenis.

Om een jonger publiek te betrekken bij de musea organiseren we workshops. Schoolklassen van verschillende leeftijden kunnen hier aan deelnemen. Zo maken kinderen op een interactieve manier kennis met de Dendermondse geschiedenis.
Alle informatie over deze educatieve werking vind je op Cultuurwijzer

Heb je een vraag? Wil je een brochure kopen? Je bent welkom in het museumsecretariaat en de museumwinkel in het Zwijvekemuseum. Wens je meer info over de cultuurgeschiedenis van Dendermonde? Hiervoor kan je terecht in het Historisch Documentatiecentrum op het begijnhof.

Bezit je een foto, voorwerp, erfstuk, kunstwerk ... dat je graag aan de musea zou schenken? Maak een afspraak met de museumdirecteur via musea@dendermonde.be. We onderzoeken dan of je object binnen onze collectie past.

De vaste collecties van het Vleeshuismuseum, het Begijnhofmuseum en Museum voor Volkskunde bezoek je het hele jaar door op zaterdag en zondag van 13 tot 18 u. Van maart tot oktober ook dinsdag tot vrijdag van 9.30 tot 12 u. en van 13 tot 18 u. In december en de kerstvakantie zijn de musea gesloten.

Onze activiteiten kan je raadplegen via UiTinDendermonde en onze Facebookpagina!

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Contact en openingsuren

Museumsecretariaat

Gebouw
Zwijvekemuseum
Adres
Nijverheidsstraat 19200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 21 30 18
E-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Ondervind je problemen bij telefonisch contact, gelieve ons een mail te sturen.