Musea (secretariaat)

De Stedelijke Musea bestaan uit aantal prachtige historische gebouwen waar u doorheen het jaar verschillende vaste tentoonstellingen kunt bezoeken. Af en toe zetten we in een extra tijdelijke expo ook eens een meer specifiek aspect van de Dendermondse geschiedenis in de kijker.

Om ook een jonger publiek te betrekken bij de musea organiseren we workshops waar klassen van verschillende leeftijden kunnen aan deelnemen. Zo kunnen kinderen op een meer interactieve manier kennis maken met de Dendermondse geschiedenis.
Alle informatie hierrond vindt u op de Cultuurwijzer

Schenkt u graag een foto, voorwerp, erfstuk, kunstwerk, etc. aan de musea? Dan kan u hiervoor terecht op het museumsecretariaat in het Zwijvekemuseum of via musea@dendermonde.be. We aanvaarden graag uw bijdrage indien ze binnen onze collectie past. 

Wie vragen heeft of brochures wil kopen, is steeds welkom in het museumsecretariaat en de museumwinkel in het Zwijvekemuseum tijdens de openingsuren. Voor vragen in verband met de cultuurgeschiedenis van Dendermonde kan u terecht in het Historisch Documentatiecentrum.

De vaste collecties van het Vleeshuismuseum, het Begijnhofmuseum en Museum voor Volkskunde zijn te bezoeken van april tot oktober.

Onze activiteiten kunt u raadplegen via UiTinDendermonde en onze facebookpagina!

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Contact en openingsuren

Museumsecretariaat

Gebouw
Zwijvekemuseum
Adres
Nijverheidsstraat 19200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-21 30 18
E-mail
Vandaag open van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16 u.
Morgen open van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16 u.