Musea (secretariaat)

De Stedelijke Musea huizen in een aantal prachtige historische gebouwen waar u doorheen het jaar de vaste opstelling kunt bezoeken. Regelmatig zetten we in een tijdelijke expo een meer specifiek aspect van de Dendermondse geschiedenis in de kijker.

Om ook een jonger publiek te betrekken bij de musea organiseren we workshops waar klassen van verschillende leeftijden kunnen aan deelnemen. Zo kunnen kinderen op een meer interactieve manier kennis maken met de Dendermondse geschiedenis.
Alle informatie hierrond vindt u op de Cultuurwijzer

Wie vragen heeft of brochures wil kopen, is steeds welkom in het museumsecretariaat en de museumwinkel in het Zwijvekemuseum tijdens de openingsuren. Voor vragen in verband met de cultuurgeschiedenis van Dendermonde kan u terecht in het Historisch Documentatiecentrum.

Heeft u een foto, voorwerp, erfstuk, kunstwerk, ... dat u graag aan de musea zou schenken? Maak dan een afspraak met de museumdirecteur via musea@dendermonde.be. Zo kunnen we onderzoeken of het al dan niet binnen onze collectie past.

De vaste collecties van het Vleeshuismuseum, het Begijnhofmuseum en Museum voor Volkskunde zijn het hele jaar door te bezoeken op zaterdag en zondag van 13 tot 18 u. Van maart tot oktober ook dinsdag tot vrijdag van 9.30 tot 12 u. en van 13 tot 18 u. In december en de kerstvakantie zijn de musea gesloten.

Onze activiteiten kunt u raadplegen via UiTinDendermonde en onze facebookpagina!

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Contact en openingsuren

Museumsecretariaat

Gebouw
Zwijvekemuseum
Adres
Nijverheidsstraat 19200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-21 30 18
E-mail
Vandaag open van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16 u.
Morgen open van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16 u.

Ondervindt u problemen bij telefonisch contact, gelieve ons een mail te sturen.