Vierde lokaal dienstencentrum

Het lokaal bestuur wil bouwen aan een sterk sociaal weefsel in het centrum en in de deelgemeenten. In het meerjarenplan #project9200 staat de ambitie om voor de 60-plussers van Oudegem, Mespelare, Schoonaarde en Appels een nieuw lokaal dienstencentrum (ldc) op te richten.

Een dienstencentrum wil voor de plaatselijke leefgemeenschap een ontmoetingsplaats zijn en versterkt het sociaal netwerk, vooral voor inwoners in een beginnende zorgsituatie. Een lokaal dienstencentrum kan verschillende diensten aanbieden, afhankelijk van de noden die er zijn bij de lokale bevolking, zoals bv. voetverzorging, warme maaltijden, hulp bij boodschappen, vorming, ontspanning, thuiszorg …

We willen het nieuwe ldc maximaal afstemmen op de noden en wensen van de inwoners. Daarom bieden we alle 60-plussers uit de westelijke deelgemeenten de kans om hun stem te laten horen. Dit is mogelijk door een vragenlijst in te vullen die midden juli in de brievenbus valt. De vragenlijst invullen kan digitaal of schriftelijk, duurt hoogstens 12 minuten en moet gebeuren voor 10 augustus 2020. Alle resultaten worden volledig anoniem verwerkt door een onderzoeksbureau.

Contact

Sociaal Huis

Adres
Gentsesteenweg 19200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-37 85 00
E-mail
Vandaag open van 9 tot 12 u.
Morgen gesloten

In de namiddag: enkel na afspraak via 052-37 85 00.
Aandacht bij uw bezoek! Bescherm uzelf en de anderen, respecteer de afstand van 1,5 m.